Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot test gewoon door richting Fuji: “Hopelijk kunnen we de problemen oplossen en waarschijnlijk gaan we nieuwe vinden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 juli 2022 12:00

Peugeot gaat volle bak door na de eerste race die ze tijdens de 6 uur van Monza reed met de Peugeot 9X8. Voorafgaande aan de volgende race gaan de Fransen tenminste nog twee tests uitvoeren, voordat 11 september in Fuji de volgende race gereden gaat worden, zo zegt Peugeot Sport LMH-technisch directeur Olivier Jansonnie.

 Peugeot_9X8 LMH

“We gaan door met ons testplan, we gaan door in hetzelfde ritme als we tot nu toe gedaan hebben met elke vier weken testen, dus je moet alleen die weken tellen”, zei Jansonnie tegen het Engelse Autosport. “De ontwikkeling gaat door.” Peugeot mag in tegenstelling tot bijvoorbeeld Toyota en Glickenhaus wel blijven testen, omdat het het debuutseizoen is van de autofabrikant. De beperkingen treden pas op in het tweede seizoen, wanneer het slechts is toegestaan om 20 dagen te testen. Overigens kan Peugeot volgens de reglementen niet in de 30 dagen voorafgaande dat een race op een circuit gehouden wordt, daar testen. De Fransman vertelt dat ze voor het testen teruggrijpen op de ontwikkelingsauto en niet op de auto’s waarmee geracet is in Monza. Overigens zijn de twee auto’s nog niet onderweg met de WEC-vracht naar Fuji, maar worden ze later ingevlogen. Jansonnie legt uit dat het belangrijker voor hen was om de auto’s op het hoofdkantoor in Satory, nabij Parijs, voor te bereiden dan ze twee maanden onderweg te hebben.

Overigens heeft Peugeot niet bekend gemaakt waar de tests voorafgaande aan Fuji gaan plaatsvinden. Volgens de motorsport directeur is dit in lijn met de normale policy van het bedrijf. Wat betreft de testen weten ze waar ruimte is voor verbetering, nadat ze met de auto in Monza op 25 ronden achterstand op de winnende Alpine binnenkwamen. “Hopelijk kunnen we de problemen oplossen die we in Monza hadden en waarschijnlijk gaan we nieuwe problemen tegenkomen”, aldus Jansonnie. “Dat is onderdeel van het spelletje waarin wij betrokken zijn en dat gaat tenminste door tot het einde van het jaar.”

WEC logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS