Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot wil meer duidelijkheid van de FIA: "We willen nog steeds meer transparantie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 september 2023 21:29

Peugeot onderzoekt de mogelijkheid om haar auto te verbeteren voor het seizoen 2024. De Peugeot 9X8 kende een moeilijke start, maar lijkt meer en meer op stoom te komen. De autofabrikant wil echter wel meer duidelijkheid van de ACO en FIA, in hoeverre de merken mogen gaan met aanpassingen aan de auto.


"Ons standpunt is hetzelfde. We willen nog steeds meer transparantie. We kunnen geen upgrades doorvoeren zonder hun toestemming. Het is nog niet bevroren wat we met hen zouden kunnen doen, we praten er nog over", zegt technisch directeur van Peugeot Sport, Olivier Jansonnie tegenover de media. "We hebben privégesprekken gevoerd met de ACO en de FIA, zij kennen onze mening over dit onderwerp en wij die van hen."

De FIA en ACO staan toe dat de LMH-merken gedurende de levenscyclus van de auto een vijftal 'joker'-upgrades mogen inzetten. Deze upgrades zijn onderhevig aan de goedkeuring van de twee organisaties. Daarnaast mogen teams aanpassingen doorvoeren die betrekking hebben op de veiligheid en betrouwbaarheid van de auto. Deze vallen niet onder de 'joker'-upgrades

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS