Formule 1

Perfectionistische Max Verstappen nog niet geheel tevreden na behalen van pole in Miami: "Voelde wel al beter"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2024 21:10

Max Verstappen is ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami weer onverslaanbaar. De Nederlandse Red Bull-coureur opereerde opnieuw op het allerhoogste niveau door in zijn eerste run in Q3 naar de snelste tijd te rijden. De 26-jarige Verstappen hield Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz achter zich. Verstappen is nog niet geheel tevreden, maar ziet toch vooruitgang.

null

“Het voelde wel wat beter dan gisteren”, begint Verstappen voor de camera van James Hinchcliffe. “Ieder jaar dat we hier komen is het moeilijk om consistent te blijven over één ronde. Dat is echt heel moeilijk. Ook vandaag moesten we weer een compromis vinden tussen de sectoren. Het ging prima, het was niet de beste ronde uit mijn loopbaan. Toch staan we op pole position, dat is het belangrijkste.”

“De auto voelt nu meer onder controle, dus hopelijk gaat ons dat helpen”, vertelt hij over het gevoel van de sprintrace tot de kwalificatie. “We weten wat er mis ging bij de start van de sprint. Als ik dat aanpas moet dat wel goed komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS