Formule 1

Oud F1-coureur is nog niet overtuigd: "Ik weet niet of Alonso veel wint met Aston Martin"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2022 12:03 • Print artikel

Felipe Massa, de voormalige teamgenoot van Fernando Alonso bij Ferrari, weet niet zeker of de Spanjaard veel zal profiteren van zijn overstap naar Aston Martin. Massa reed tussen 2010 en 2013 naast Alonso bij Ferrari, voordat hij voor het seizoen 2014 naar Williams ging en daar tot zijn pensionering eind 2017 bleef. In een interview met 'Any Driven Monday' van Sky Sports werd hem gevraagd naar het besluit van Alonso om in 2023 van Alpine naar Aston Martin te verhuizen. "Allereerst is Fernando een geweldige coureur", zei Massa. "Ik had de kans om voor lange tijd teamgenoot van hem te zijn bij Ferrari. Ik heb veel van hem geleerd en hij is naar mijn mening een van de beste coureurs in de Formule 1. Het was een beetje vreemd om die beslissing van hem te vernemen om bij Aston Martin te tekenen", gaf Massa toe. “Om eerlijk te zijn, als je wilt horen wat ik erover te zeggen heb, dan denk ik dat Aston Martin veel te winnen heeft bij Fernando”, merkte Massa bedachtzaam op.

Fernando Alonso 24H Le Mans
Fernando Alonso

Niet echt interessant?
De Braziliaan denkt dat het feit dat de Aston Martin nog steeds aan het verkeerde eind van het F1-startveld worstelt, dit feit niet iets zal zijn waar zijn voormalige Ferrari-teamgenoot van zal genieten. Vechten aan de achterkant van de grid zal Alonso niet interesseren. "Het belangrijkste voor Fernando is om een competitieve auto te hebben en om te laten zien wat hij kan", zei Massa. “Maar als de dingen blijven zoals het nu is, zou Fernando kunnen vechten voor de 10e, 11e, 12e, 13e positie. Dus dit zal volgens mij niet echt interessant voor hem zijn", voorspelde de runner-up van het Formule 1-seizoen van 2008.

Sebastian Vettel verdient applaus
Tijdens dezelfde Tv-show zei Felipe Massa dat de coureur die Alonso bij Aston Martin vervangt - viervoudig kampioen Sebastian Vettel, die aan de vooravond van de Hongaarse Grand Prix van 2022 aankondigde dat hij aan het einde van dit seizoen stopt met F1 - veel applaus verdient. "Ik denk dat het belangrijk is om ook over Sebastian Vettel te praten, want hij is een coureur die zeker veel applaus verdient voor zijn carrière, voor alles wat hij deed", zei hij. “Hij won veel kampioenschappen, hij won in veel verschillende categorieën. Hij is naar mijn mening een zeer belangrijke coureur in de geschiedenis van de Formule 1, dus hij verdient beslist een groot applaus voor alles wat hij deed. Naar mijn mening was het een goede beslissing van hem om met pensioen te gaan en ook aan andere dingen in het leven te gaan denken", concludeerde Massa.

Aston Martin AMR22

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS