Formule 1

Openheid van zaken: "Daniel Ricciardo wordt niet op voorhand onze nummer één coureur"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2020 04:08 • Print artikel

Nu alle kruitdampen na het transfernieuws rond Sebastian Vettel, Carlos Sainz en Daniel Ricciardo een beetje zijn opgetrokken, wordt het tijd om alvast naar de toekomst vooruit te kijken. De 30-jarige Australiër neemt volgend jaar bij McLaren het stokje over van Carlos Sainz en wordt teamgenoot van Lando Norris, maar Ricciardo hoeft niet direct op een status van eerste coureur te rekenen. McLaren-teambaas Andreas Seidl wil beide coureurs gelijke kansen geven.

Daniel Ricciardo


"Zo lang ik teambaas ben, zal er nooit voordat een seizoen begint al een nummer één coureur aangewezen worden", aldus Seidl bij Sky Sports F1 over de verhouding tussen Ricciardo en Lando Norris. "Daniel wordt dus niet op voorhand onze nummer één coureur. We moeten nog een lange weg afleggen naar de top en dan heb je gewoon twee sterke coureurs nodig. Ze moeten gelijkwaardig aan elkaar kunnen presteren om de stap omhoog te kunnen zetten. Dat hebben Carlos en Lando vorig jaar perfect laten zien."

McLaren eindigde vorig jaar als best of the rest op de vierde plaats achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Met een line-up van Lando Norris en Daniel Ricciardo hoopt het team uit Woking de aansluiting met de top te maken. "Ook komend jaar hebben we weer een fantastische line-up. Niet alleen op sportief vlak, maar ook hoe we het merk McLaren naar buiten toe willen presenteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS