Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries kijkt uit naar de 24 uur van 2024: "Het was gaaf om mijn eerste Hypercar-ronden op Le Mans te rijden"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juni 2024 13:35

LE MANS - Het 13,626 kilometer lange Circuit de la Sarthe bestaat gedeeltelijk uit openbare wegen en daarom waren de twee sessies van afgelopen zondag van drie uur, de enige mogelijkheid voor de WEC-deelnemers om voorafgaand aan het evenement van komend weekend te testen. Dat gold dus ook voor Nyck de Vries, die een uiterst ervaren rijderscombinatie vormt samen met José Mará López en Kamui Kobayashi. Zij rijden met de rijden #7 Toyota GR010 Hybrid van Toyota’s officiële fabrieksteam Toyota Gazoo Racing.

Nyck_de_Vries_Foto_Toyota_Gazoo_Racing_Global

Gebrand op succes!
Het Japanse team is erop gebrand een goede prestatie neer te zetten, nadat ze van 2018 tot en met 2022 vijf keer het evenement hebben gewonnen en ze ook van 2018 tot en met 2023 de FIA WEC wereldtitel bij de merken veroverden. Maar van een vanzelfsprekendheid van de hegemonie is geen sprake, de concurrentie lijkt dit jaar heviger dan ooit met Ferrari - Le Mans-winnaar van vorig jaar – en Porsche als grootste concurrenten. Snel maar betrouwbaar is in Le Mans de sleutel tot succes, eigenschappen die je Nyck de Vries wel kun toevertrouwen. De voormalig F1-coureur maakt daarom niet voor niets al jarenlang deel uit van het Toyota Gazoo Racing.

Niet veel tijd
Nyck de Vries zijn eerste reactie na de testsessies van afgelopen zondag: “Het was gaaf om mijn eerste Hypercar-ronden op Le Mans te rijden. Ik had een paar ronden nodig om mijn ritme te vinden en om hier mijn referenties te vinden. Het is duidelijk dat je op zo’n dag met beperkte tijd, drie coureurs per auto en een lange ronde niet veel tijd in de auto krijgt. Maar ik ben tevreden met de prestaties die we hebben kunnen leveren. De concurrentie lijkt dichtbij in Hypercar, maar dat zullen we komend weekend zeker weten. Laten we kijken wat er op ons afkomt.”

Toyota_GR010_Hybrid_Le_Mans_202424 Uur Le Mans 2024 event logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS