Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries: "Ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 mei 2024 08:27

De uitdaging van Toyota Gazoo Racing in de derde ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) van 2024 kende een productieve start tijdens de openingstrainingen van de 6 uur van Spa-Francorchamps. Drie weken na de overwinning in de tweede ronde op Imola kwam het team weer in actie op het legendarische Belgische F1-circuit, slechts 120 km van de basis in Keulen, Duitsland, tijdens het laatste evenement vóór de 24 uur van Le Mans in juni.

6_Hours_of_Spa-Francorchamps Toyota_Nr7_Nyck_de_Vries

De #7 GR010 HYBRID van Imola-winnaars Mike Conway, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries ging aanvankelijk aan de leiding op dag één en noteerde uiteindelijk de vierde snelste rondetijd, op een dag waarop racevoorbereiding de belangrijkste prioriteit was. Wereldkampioenen Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa werden in hun #8 GR010 HYBRID zevende.

Nyck de Vries (Nr7 Toyota TS10 Hybrid): “Ik denk dat het een behoorlijke eerste dag hier in Spa was. Het is moeilijk om te lezen waar we staan ten opzichte van onze concurrenten, maar ik had het gevoel dat we tijdens de eerste training tot en met de tweede training een aantal goede verbeteringen aan de auto hadden aangebracht. Ik ben benieuwd waar we morgen met de auto staan. Ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn, maar er is nog heel wat werk te doen voorafgaand aan de race.”

6_Hours_of_Spa-Francorchamps Toyota sfeerbeeld on track

6_Hours_of_Spa-Francorchamps Toyota poster

6_Hours_of_Spa-Francorchamps_event_poster 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS