Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuwe namen Sean Gelael en Rui Andrade in 2022 voor Team WRT in het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 09:06

Het Belgische Team WRT komt in 2022 met twee auto’s naar het FIA World Endurance Championship. Het team van Vincent Vosse is hiervoor een samenwerking aangegaan met Realteam Racing. Daarvoor heeft het team inmiddels twee nieuwe coureurs aangetrokken. Sean Geleal neemt plaats in de auto met het startnummer 31, terwijl Rui Andrade in de auto met het nummer 41 aan de start gaat komen. Deze auto gaat ook rijden onder de teamnaam ‘REALTEAM by Team WRT’.

Sean Gelael
Sean Gelael

“Ik ben super blij dat ik mij bij Team WRT voeg, met hun historie en na zo’n ongelofelijk debuut in de sportscars, waar zij een clean sweap in alles haalden!”, aldus Gelael. “Ik hoop dat ik dit jaar een bijdrage kan leveren door de titel weer te winnen. Dat is ook mijn doel, nadat ik er vorig jaar dichtbij kwam in het gevecht met Team WRT… Ik ken hun passie en ik ben blij om bij Vincent en zijn jongens te zitten. Het werk begint nu, dus laten we het vooral gaan oppakken.”

Rui Andrade
Rui Andrade

Voor Rui Andrade is het een stap naar het hoogste kampioenschap in het sportscarracen en hij kan dan ook niet wachten om zijn debuut met het Belgisch/Zwitserse team te maken. “Ik ben enorm blij om mij bij Realteam by Team WRT voor een volledig 2022 FIA WEC-seizoen te voegen”, aldus Rui Andrade. “De stap naar het wereldkampioenschapsniveau is een droom van mij en wat is een mooiere manier om me te voegen bij de heersende LMP2-kampioenen en Le Mans-winnaars. Ik ben trots om mijn thuisland Angola op hoogste niveau van sportscarracen te vertegenwoordigen en ik ben dankbaar naar mijn sponsoren Sonangol en Banco Bai voor hun doorlopende support. Ik kan niet wachten tot het seizoen start.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS