Formule 1

Nieuw in Silverstone: 30 seconden voor anti-racisme protest en applaus voor Britse zorg

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2020 12:16

Voorafgaand aan de Britse Grand Prix wordt traditioneel het volkslied God save the Queen gespeeld. Dit wordt gecombineerd met een anti-racisme protest zoals we dat kennen van de eerste drie races van het seizoen en een applaus van 1 minuut voor de zorg in Groot-Brittannië in de strijd tegen het coronavirus. Omdat het anti-racisme protest in Hongarije nogal rommelig verliep, heeft de Formule 1 een aantal regels opgesteld.

Lewis Hamilton racisme


Zo wordt er in het strakke tijdschema een periode van 30 seconden vrijgemaakt voor het statement tegen racisme. Lewis Hamilton maakt zich hard voor een eenduidig statement en baalde van de chaos op de Hungaroring. De Britse regerend wereldkampioen bekritiseerde de Formule 1 dat de Grand Prix Drivers' Association het statement moest organiseren en dat er niets officieel geregeld werd.

De Formule 1 heeft voor de Britse Grand Prix een protocol uitgeschreven. In de 30 seconden mogen de coureurs het volgende doen:

- Knielen op 1 knie.
- Op het tapijt staan met de armen gekruist over elkaar.
- Op het tapijt staan met gebogen hoofd.
- Op het tapijt staan en wijzen naar de tekst 'End Racism' op het T-shirt dat alle coureurs aanhebben.
- Op het tapijt staan met één hand op het hart.
- Al het andere waar een coureur zich goed bij voelt.

Na het Britse volkslied zullen alle aanwezigen, coureurs, teamleden, wedstrijdleiding en marshalls 60 seconden klappen voor de National Health Service (NHS).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS