Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nico Muller stapt over van Audi naar Peugeot: "Mijn droom is al vele jaren..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2022 11:57

Nico Müller maakt in 2023 zijn debuut voor Peugeot in de LMH van het FIA World Endurance Championship. De Zwitser leek lange tijd de stap met Audi te gaan maken, maar stond met lege handen toen het automerk de plannen voor een LMDh in de ijskast zette. De coureur is inmiddels ook officieel vertrokken bij de Duitse fabrikant. In een verklaring zegt Peugeot dat de coureur begint met het test- en ontwikkelingswerk van de 9X8. Een start tijdens de WEC-finale in Bahrein wordt echter niet uitgesloten. De stap voor Müller van Audi naar Peugeot is een logische, want de coureur wil in de LMH-klasse strijden om de overall overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans.

Nico Muller

“Mijn droom is al vele jaren om deel te nemen aan de 24 Uren van Le Mans en te gaan voor de algemene overwinning. Dus toen ik in contact kwam met Peugeot en ik de mensen beter begon te begrijpen, begreep ik dat het bedrijf erg is toegewijd om het goed te doen en dat evenement te winnen”, aldus Muller. “Ik was direct geïnteresseerd en gemotiveerd om me bij dit team te voegen en toen de kans voorbijkwam, heb ik niet erg lang geaarzeld.”

Volgens de Zwitser werd het eerste contact zo’n drie maanden geleden gelegd, terwijl hij ook met andere fabrikanten heeft gesproken, toen duidelijk werd dat Audi niet met een LMDh ging komen. “Om eerlijk te zijn, het begon min of meer met de onzekerheid over Audi’s LMDh-project”, aldus de coureur. “Mijn middel- en lange termijn doel is om naar Le Mans te gaan en het originele pad was om dat met Audi te doen. Daar was ik een soort van toegewijd aan. Toen duidelijk werd dat het plan niet zo zeker was als ik gehoopt had dat het was, begon ik links en rechts om me heen te kijken.” Volgens Müller zijn hij en Audi op goede voet uit elkaar gegaan.

Peugeot’s sportief directeur Olivier Jansonnie omschrijft de coureur als talentvol. “Hij heeft dit jaar een LMP2-prototype gereden en het soort snelheid en consistentie getoond waar Peugeot TotalEnergies naar op zoek is bij haar coureurs”, aldus de Fransman. Met de komst van Müller gaat James Rossiter terug naar zijn rol van test- en reservecoureur, nadat hij dit jaar vanaf Monza in de auto met het nummer 94 zat. Hoewel Müller nog onder contract staat bij Audi, heeft het Duitse bedrijf wel toestemming aan de coureur en Peugeot gegeven om nog dit jaar races voor de Franse autofabrikant te rijden. Overigens zeggen beiden nog in de planningsfase te zitten voor het moment dat hij voor het eerste achter het stuur van de Peugeot 9X8 stapt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS