Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nico Müller over de Peugeot 9x8 Hypercar: "Gouden tijdperk van de autosport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2024 21:40

Nico Müller debuteerde afgelopen jaar met de Peugeot 9X8 in het FIA World Endurance Championship. Samen met Loic Duval en Gustavo Menezes deelde de Zwitser de auto. Hoe kijkt de autocoureur terug op zijn eerste seizoen in het kampioenschap en wat verwacht hij van het komende jaar?

Peugeot

Foto: Peugeot Sport


"Op sportief gebied was mijn eerste volledige seizoen bij Team Peugeot TotalEnergies een uitdagend seizoen, dat is geen geheim”, vertelt Müller over zijn eerste seizoen voor Peugeot in het FIA WEC en hij heeft zijn blik al op het komende seizoen heeft gericht. “Ik denk dat we allemaal meedoen om samen te winnen. Onze doelen zijn hoog, maar het project is nog jong en heeft tijd nodig om te laten zien wat we kunnen. Aan de menselijke kant, vanuit het perspectief van het team, denk ik dat het echt een verrijkende ervaring was, met grote uitdagingen en een aantal teleurstellingen die overwonnen moesten worden, maar het was erg positief om te zien hoe iedereen bij elkaar bleef, verenigd bleef en doorging voor het gemeenschappelijke doel zonder ooit op te geven."

"We hebben de ingrediënten die we nodig hebben om als team erg succesvol te worden en ik weet zeker dat we volgend seizoen grote stappen voorwaarts kunnen maken en ervoor kunnen zorgen dat deze aspecten worden omgezet in resultaten."

Wat betreft zijn mooiste moment van het seizoen, is er natuurlijk maar een voor de Zwitser en dat was zijn debuut tijdens de belangrijkste endurance race op de kalender. "Het topmoment van mijn seizoen was duidelijk de 24U van Le Mans. Ten eerste omdat het de honderdste race was, dat maakte het nog specialer, met alle spanning die we hadden, de hoeveelheid mensen die ons steunden, een Franse fabrikant vertegenwoordigen in dit geweldige evenement was een echte eer”, vertelt de coureur. “De race zelf was ook heel spannend, ik mocht de start nemen en dat was heel bijzonder. We slaagden er meteen in om in de eerste momenten van de race naar voren te komen, en dan mijn vier uur durende stint midden in de nacht, met uitdagende weersomstandigheden. Ik reed mijn eerste rondjes rond Le Mans, bleef in de strijd, maakte geweldige strategie calls en we maakten geen fouten tot op dat moment, dus alles ging goed. We hebben kunnen laten zien dat als alles gaat zoals wij willen, we voor de overwinning kunnen strijden in de grootste race ter wereld, in de topklasse en in het gouden tijdperk van de autosport. Dus ja, ik zou dat als mijn topmoment van het FIA WEC-seizoen 2023 bestempelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS