Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicky Catsburg niet blij dat teamgenoten als schuldige werden aangewezen: "We hadden twee twijfelachtige straffen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2023 16:37

Corvette Racing met onder andere Nicky Catsburg won al het FIA World Endurance Championship in de GTE-Am klasse, maar tijdens de 6 uur van Fuji zat de winst er niet in voor de Nederlander, die de brute racebolide deelt met Ben Keating en Nico Varrone. Het drietal kreeg twee straffen om de oren.

null

Foto: FIA World Endurance Championship


De teamgenoten van de Catsburg hadden een aanvaring op de baan. Keating moest naar de pits met schade aan de rechterdeur, nadat er een aanvaring was met de AF Corse Ferrari met achter het stuur Thomas Floor. De Amerikaan werd als schuldige aangewezen en kreeg een stop/go straf van 30 seconden. Later in de race had Varrone eveneens een aanvaring. In de ogen van de stewards duwde hij de GR Racing Porsche van de baan, wat nog eens 10 seconden straf opleverde. In de ogen van Catsburg waren beide straffen onterecht, ondanks dat het team wel op het podium eindigde.

"Het is leuk om hier met een podiumplaats weg te komen, maar het was duidelijk dat we de race hadden moeten winnen", reageerde de Nederlander tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Zonder de straffen hadden we verreweg de beste strategie. Ben en Nico hebben geweldig werk geleverd door brandstof te besparen. We hadden twee twijfelachtige straffen en zonder die straffen hadden we ruim gewonnen. Het is jammer, maar dat hoort erbij. We hebben in ieder geval het kampioenschap al gewonnen, dus we mogen niet te veel klagen. Die races horen er ook bij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS