Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Morris Schuring debuteert met een Porsche 911 GT3 R van Mantey in het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2024 20:35

Morris Schuring rijdt het komend jaar in het FIA World Endurance Championship. De snelle Nederlander deelt de Porsche 911 GT3 R met fabriekscoureur Richard Lietz en Yasser Shahin. De auto met het nummer 91 rijdt onder de naam van Manthey EMA. De tweede auto van het team gaat bemand worden door Klaus Bachler, Alex Malykhin en Joel Sturm. Deze auto is ingeschreven onder de naam Manthay PureRxcing. De naam van Manthay is geen onbekende in het FIA WEC. Zij kwamen van 2013 tot en met 2023 al in actie met de Porsche 911 RSR in de GTE-Pro klasse van het endurance kampioenchap. Dit betekende een behoorlijk succesvolle periode met vier overwinningen in de klasse in Le Mans en vijf wereldtitels in het FIA WEC.

Porsche 911 GT3 R Manthey


“Na de jaren die we samen met Porsche in het FIA WEC hebben doorgebracht, zijn we blij dat we in EMA Motorsport en Pure Rxcing twee sterke partners hebben gevonden om terug te keren in het kampioenschap”, zegt Manthey’s managing director Nicolas Reader. “Ons doel is duidelijk, we willen voortbouwen op onze successen en strijden voor overwinningen en het kampioenschap. Met 18 auto's belooft het nieuwe LMGT3-startveld spannende races en een spannende strijd om het kampioenschap. Ik denk dat ons team erg goed is voorbereid en dat iedereen erg gemotiveerd is en we hopen dat vanaf de start te laten zien."

Voor Schuring wordt het zijn debuut in het endurance kampioenschap. Voor de Nederlander wordt het een stap van Porsche Cupracen naar het allerhoogste niveau in het enduranceracen. Schuring kijkt dan ook uit naar zijn debuut in het FIA WEC. "Dit wordt mijn eerste deelname aan het WEC, laat staan aan enduranceraces”, aldus de beloftevolle coureur. “Ik wil zoveel mogelijk leren, maar ook laten zien waartoe ik in staat ben. Ik verwacht dat dit een geweldig seizoen wordt voor de GT-racerij. We hebben een gloednieuwe klasse met negen verschillende fabrikanten, wat voor geweldige races zal zorgen. Onze rijdersline-up is uniek en sterk. We kunnen het goed met elkaar vinden en tijdens onze testdagen hebben we veel potentieel gezien. Ik kijk er vooral naar uit om in mijn eerste endurance seizoen mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Het is een droom die uitkomt en om dat samen met Manthey te doen is nog geweldiger. Ik ben erg trots en dankbaar dat ik voor dit fantastische team mag rijden en ik wil Manthey EMA bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS