Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Mick Schumacher rijdt in 2024 voor Alpine: "Er begint een nieuw hoofdstuk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2023 12:31

Alpine heeft de line-up van de coureurs voor 2024 bekend gemaakt. Onder de rijders is Mick Schumacher die dus volgend jaar in het FIA World Endurance Championship gaat racen met de Franse LMDh. Naast de Duitser zijn ook Paul-Loop Chatin en Ferdinand Habsburg aangekondigd. Eerder waren de namen van Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en Charles Milesi bekend gemaakt.

Mick Schumacher

Foto: Alpine Motorsport


"In deze beslissende fase voor het A424-programma onthullen we met trots de zes coureurs die in 2024 voor ons zullen racen in de categorie Hypercar”, vertelt VP Alpine Motorsport, Bruno Famin. “Met Philippe Sinault wilden we coureurs die niet alleen snel en betrouwbaar zijn, maar ook een echte teamgeest en goed race-inzicht tonen om de Alpine-kleuren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de belangrijkste categorie van het World Endurance Championship. We zijn absoluut blij met deze zes coureurs en we hopen dat ze allemaal hun eigen ervaring en kwaliteiten in het project inbrengen, bijvoorbeeld Charles met zijn jeugd, Nicolas met zijn ervaring in Endurance om de jongere coureurs te begeleiden, en ook Mick met zijn ervaring op het hoogste niveau. Het is misschien zijn eerste stap in Endurance, maar zijn enthousiasme voor het project en zijn wil om mee te doen zijn voelbaar. Ik weet zeker dat hij een echte aanwinst zal zijn."

Voor Mick Schumacher is het dus een nieuwe stap in zijn carrière, waarbij hij de stap van de Formule 1 naar het enduranceracen maakt. "Er begint een nieuw hoofdstuk voor mij met Alpine in de FIA WEC Hypercar-categorie”, vertelt de zoon van Michael Schumacher. “De auto is indrukwekkend en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik ben opgegroeid met eenzitters, dus het rijden in een auto met een gesloten cockpit en afgedekte wielen is een geweldige kans om mijn rijvaardigheden aan te scherpen. Ik heb het racen dit jaar erg gemist. Dat is wat ik al van jongs af aan graag doe en het was soms moeilijk om de andere coureurs op het circuit te zien. Enduranceracen is een nieuwe uitdaging voor mij en ik weet zeker dat we volgend jaar samen mooie momenten zullen beleven met Alpine." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS