Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren neemt deel aan Amsterdam City Swim voor stichting ALS

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2013 15:41

Autocoureur Meindert van Buuren is al geruime tijd ambassadeur van de Stichting ALS, de organisatie die zich inzet voor onderzoek naar deze zenuw-/spierziekte. De talentvolle Nederlander neemt op 8 september deel aan de Amsterdam City Swim; Een uniek sociaal zwemevenement met de flinke uitdaging zoveel mogelijk geld te genereren voor Stichting ALS. De deelnemers zwemmen liefst 2013 meter door het hart van de hoofdstad, met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “Het is superleuk om deze uitdaging aan te gaan, de eerste trainingen heb ik reeds achter de rug!”, aldus de enthousiaste Van Buuren.

Meindert van Buuren Amsterdam City Swim 2013

“Ik ga twee kilometer zwemmen, samen met andere sporters zoals Pieter van den Hoogenband. Ook hij ondersteunt ALS. Het is megavet om dit te doen! Als coureur moet je veel trainen om fit te zijn en zwemmen gaat me goed af. In het verleden heb ik al veel gezwommen maar ik kon niet twee sporten tegelijkertijd doen. Toen koos ik voor de racerij.”

Meindert van Buuren Auto GP

De zwemtocht vindt plaats in de grachten van Amsterdam: “Het water wordt voor het evenement schoongemaakt dus dat is geen enkel probleem. Vorig jaar deed Prinses, nu Koningin Maxima ook mee dus het is een grote happening, ik heb er veel zin in! Ik hoop dat veel mensen mij willen steunen. Het geld gaat automatisch naar de stichting. Momenteel is er al enthousiast gedoneerd dus dat gaat top!”

Klik HIER voor de deelname van Meindert van Buuren en meer info Amsterdam City Swim 2013.

Klik HIER voor de nieuwe website van Meindert van Buuren

Wat is ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een neuromusculaire aandoening, oftewel een zenuw-/spierziekte. Het is een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. In vijf tot tien procent van de gevallen is er sprake van een erfelijke vorm van ALS. ALS is progressief van aard. Dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. Nederland telt zo’n 1.500 mensen met ALS.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS