Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren sterk tijdens testdag: "Ik ben superblij"

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 oktober 2013 07:50

JEREZ – Meindert van Buuren heeft indruk gemaakt tijdens de eerste dag van de Auto GP-test op het circuit Jerez de la Frontera. De snelle rookie kwam in actie voor het topteam Super Nova en bewees direct zijn snelheid door continu in de top mee te draaien. In de ochtend noteerde Van Buuren de snelste tijd, die ook in de middag niet meer werd verbeterd.


“Het is een tweedaagse collectieve test, bijna alle teams zijn aanwezig”, legde Van Buuren uit tegenover RaceXpress.nl. “Ik heb besloten om bij Super Nova te gaan rijden nadat zij me vroegen of ik voor hen wilde komen testen. Het gaat heel goed en ik ben superblij. Deze dag is goed verlopen met de snelste tijd. In mijn snelste ronde had ik zelfs nog verkeer dus het kan nog beter. De omstandigheden zijn perfect: lekker weer en veel grip. De nummer 2 van afgelopen seizoen, Kimiya Sato, stond nu achter me. Dat is een goed gevoel. Dinsdag gaan we nog een dagje knallen!”

Afgelopen seizoen was Van Buuren actief voor het Nederlandse MP Motorsport, maar zij zijn niet aanwezig bij de test. Ook is het voor 2014 nog onbekend wat Van Buuren gaat doen: “Er is nog niets zeker. We hebben een goede band met MP Motorsport maar je horizon verbreden tijdens zo'n test kan nooit kwaad. Met MP hebben we goed gepresteerd. We zaten vaak goed van voren, en het was mijn eerste jaar in de Auto GP. De komende maanden moet meer duidelijk worden over 2014.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS