Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Autosport de dupe van politieke situatie: "Veiligheid van teams en rijders te waarborgen"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 2 april 2015 11:13

De zesde editie van het Auto GP kampioenschap zal starten in Boedapest. De organisatie, onder leiding van Enzo Coloni, besloot om de openingsronde van 2015 die oorspronkelijk gepland was in Marrakech, Marokko te annuleren.

autogp

Het besluit werd genomen vanwege de moeilijke politieke situatie in de Noord-Afrikaanse gebieden in de afgelopen maanden. Als gevolg hiervan zal de openingsronde nu worden gehouden in Boedapest. Auto GP zal haar krachten bundelen met het World Touring Car Championship op de Hungaroring op 3 mei. Beide races worden live uitgezonden door Eurosport.

"Helaas, we waren gedwongen om af te zien van de ronde gepland voor 19 april in Marokko", verklaarde Enzo Coloni. "We deden alles wat we konden om te starten in Marrakech, maar, ondanks pogingen om de veiligheid van teams en rijders te waarborgen, hebben we besloten om het begin van het seizoen uit te stellen tot Boedapest. In de jaren hiervoor hebben we ons in Marokko altijd thuis gevoeld en we zullen zeker het enthousiasme van de toeschouwers daar missen. We hopen volgend jaar terug te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS