Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Sam Dejonghe last minute naar Marakech

Uitgegeven door Casper Bekking • 10 april 2014 12:11

Sam Dejonghe doet de eerste meeting van de Auto GP mee. De snelle Belg kan instappen voor dit komende weekend. "Last minute, maar ik ben momenteel onderweg naar de luchthaven van Charleroi om m'n vlucht naar Marrakech te halen. Dat betekent dus dat ik de eerste race in de AutoGP zal meerijden met Virtuosi, het team waarmee ik ook in Valencia getest heb", zei Dejonghe tegenover RaceXpress.nl.

"Tot op heden gaat het enkel over een deal voor dit weekend maar we werken hard verder om ook de rest van het kampioenschap met hen te betwisten. Vrijdag hebben we tweemaal een FP, en twee kwalificatie-sessies, met op zaterdag een race van 40minuten met verplichte pitstop. Voor zondag staat nog eens hetzelfde op het programma maar dan met een reversed grid."

"Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik op een stratencircuit rijd en een echte pitstop afwerk. Tot nu toe heb ik 1 dag getest met de wagen. Dat verliep erg goed, met een ronderecord als resultaat, dus we proberen die positieve lijn verder te zetten. Ik ben alvast erg blij deze kans te krijgen! We rijden in het voorprogramma van het WTCC. Momenteel is het dik 35 graden in Marrakech. We gaan er een lap op geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS