Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Manor MP Motorsport gelijk in de top drie tijdens Auto GP-test + UITSLAG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 maart 2015 22:19

Eind 2014 kondigde de Nederlandse Formula Acceleration 1 organisatie een samenwerking aan met het Italiaanse Auto GP. Beide klassen maakten gebruik van dezelfde auto, de Lola B05/51, de voormalige A1GP auto. Vandaag was de eerste testdag van de hernieuwde klasse op Vallelunga.


De eerste testdag van de samengevoegde klasse werd verreden onder natte omstandigheden. Vittorio Ghirelli reed de snelste tijd van de dag. Ghirelli, de kampioen uit 2013, was twee tienden van een seconde sneller dan zijn landgenoot Francesco Dracone. Het team van Henk de Jong, Manor MP Motorsport, zette voor de eerste dag de Duitser Sebastian Balthasar in, die lange tijd de tabellen aanvoerde. Balthasar werd vorig seizoen vierde in de Formula Acceleration 1.

Manor MP Motorsport zet morgen voormalig de ervaren coureurs Raffaele Giammaria en Luca Persiani in. De Nederlands/Britse formatie zet dit jaar drie auto's in in het Auto GP-kampioenschap. Voormalig Formule 1 coureur Antonio Pizzonia komt morgen in actie voor Zele Racing. Het Oostenrijkse team kwam voorheen uit in de EuroBOSS klasse.

Het samenvoegen van de twee raceklassen zal tot hogere deelnemersaantallen leiden. Aan de test deden zeven coureurs mee. Vooralsnog zijn er twee coureurs bevestigd. Andres Mendez komt uit voor Zele Racing en Nikita Zlobin heeft voor Virtuosi UK getekend.


1. Vittorio Ghirelli (ITA) Ibiza Racing 1:25.807
2. Francesco Dracone (ITA) Super Nova 1:26.075
3. Sebastian Balthasar (GER) Manor MP Motorsport 1:26.250
4. Giuseppe Cipriani (ITA) Ibiza Racing 1:26.778
5. Toby Sowery (GBR) Virtuosi UK 1:27.016
6. Andres Mendez (COL) Zele Racing 1:28.177
7. Nikita Zlobin (RUS) Virtuosi UK 1:28.259

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS