Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren klaar voor voorlaatste ronde Auto GP

Uitgegeven door Casper Bekking • 30 augustus 2013 07:31

Op het historische circuit Donington Park in Engeland vindt aanstaand weekend de voorlaatste ronde van het Auto GP-kampioenschap plaats. Meindert van Buuren is een van de grootste smaakmakers van het seizoen. De rookie, uitkomend voor het Nederlandse MP Motorsport, heeft al diverse ijzersterke prestaties neergezet. Na een testdag op donderdag hebben de coureurs op vrijdag een PR-dag in het lokale racemuseum met historische F1-bolides. Op zaterdag gaat het raceweekend echt van start.


“Donington is een historische baan, vergelijkbaar met Mugello. De eerste twee sectoren zijn snel, het laatste deel bestaat uit langzame bochten. Ik kijk er erg naar uit en hoop hier de draad weer op te pakken van Mugello. Daar ging het uitstekend! Het raceweekend op de Nurburgring moeten we maar snel vergeten”, keek Van Buuren vooruit.

Op donderdag stond een testdag op het Britse circuit op het programma: “Het was een nieuw circuit voor me, ik had hier nog nooit geracet. Ik heb op de testdag vooral op oude banden gereden om de baan te leren kennen. De auto voelt goed aan en ik heb er zin in. Ik hoop in de buurt van het podium te kunnen komen. Het team en de auto zijn sterk dus het is mogelijk, laten we ervoor gaan!”

Na het raceweekend staat het volgende evenement alweer te wachten: de Amsterdam City Swim. De sympathieke coureur zet zich in voor Stichting ALS en gaat 2.013 meter door de Amsterdamse grachten zwemmen om geld voor het goede doel op te halen: “Een leuk vooruitzicht! Ik ben ambassadeur voor deze stichting, die geld inzamelen voor onderzoek naar deze vervelende ziekte. Het is leuk om op deze manier iets te kunnen doen. En ik ga lekker zwemmen, zo hard mogelijk!”

Klik HIER voor de deelname van Meindert van Buuren en meer info Amsterdam City Swim 2013.

Klik HIER voor de nieuwe website van Meindert van Buuren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS