Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren wil AutoGP-seizoen met een hoogtepunt afsluiten

Uitgegeven door Casper Bekking • 4 oktober 2013 09:43

BRNO – De laatste ronde van het Auto GP-kampioenschap vindt dit weekend plaats op Brno. Voor de snelle Nederlander Meindert van Buuren een laatste mogelijkheid op een sterk resultaat na een indrukwekkend debuutseizoen. De MP Motorsport-coureur enkele uitstekende resultaten en heeft nog alle kans op de vicetitel bij de rookies. Het hoogtepunt van het jaar vond plaats in Donington, waar hij kort achter Narain Karthikeyan sterk als tweede finishte.


“Ik ken het circuit nog niet maar het ziet eruit als een mooi en uitdagend circuit. De eerste sectie is snel, de tweede sectie is technisch en het laatste deel is weer snel. Een gave baan!”, zo liet Van Buuren tegenover RaceXpress.nl weten. “Ik heb er zin in want dit is de laatste ronde van het kampioenschap. Begin dit jaar stapte ik over vanuit de Formule Renault 2.0l. Ik heb veel geleerd en ook aardig wat stappen gemaakt. In deze laatste race wil ik er alles uithalen. Een goede voorbereiding en focussen op rijden is belangrijk. Het wordt spannend want ik kan het seizoen nog afsluiten als vicekampioen bij de rookies, maar kan ook zomaar vierde staan. Het zit dicht bij elkaar.”

Desondanks kijkt de jonge rijder met een goed gevoel terug op zijn debuutseizoen: “Het was een superjaar. Ik kan nu al terugkijken op een goed seizoen. En nu lekker afsluiten!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS