Autosport Internationiaal Singleseaters • Auto GP

Meindert van Buuren eindigt Auto GP-seizoen met opgeheven hoofd

Uitgegeven door Casper Bekking • 8 oktober 2013 12:11

BRNO – Meindert van Buuren heeft niet de gewenste seizoenfinale van de Auto GP achter de rug. Na zijn ijzersterke tweede plaats op Donington Park hoopte de MP Motorsport-coureur op het Tsjechische circuit van Brno wederom mee te kunnen doen om de topposities. Wegens problemen tijdens de pitstop in de eerste race was dat helaas niet het geval. Toch kan de talentvolle coureur terugkijken op een sterk seizoen, waarin hij als derde eindigde in het Under 21 Championship, als tweede rookie. Ook in het algemeen klassement handhaafde hij zich keurig in de top-10.


“Na mijn tweede plaats op Donington Park gingen we vol vertrouwen naar de seizoenfinale”, legde Van Buuren tegenover RaceXpress.nl uit. “De weersvoorspellingen waren echter niet in ons voordeel: 's nachts temperaturen rond het vriespunt en overdag werd het niet veel warmer dan een graad of 5. Dan is het lastig om de banden op temperatuur te krijgen en een goede afstelling te vinden. Daar kampten we vanaf het eerste moment mee. We waren continu bezig met het verbeteren van de wegligging maar kregen het nooit echt goed voor elkaar. In de kwalificatie haalde ik het maximale uit de auto en eindigde ik met de zevende tijd. Dat was, gezien de omstandigheden, best goed.”

In de eerste race toonde de jongeling zijn snelheid: “Ik had een perfecte start en klom meteen op tot de vierde plaats. In de openingsronden, toen alles nog op temperatuur moest komen, kon ik de top-3 bijhouden. Daarna kreeg ik wat druk van achteren en verloor ik een plekje maar de top-5 was haalbaar. Helaas ging het fout tijdens de pitstop: er brak iets af bij het wiel waardoor het team de nieuwe band er niet op kon schuiven. Dat kostte me twintig seconden en de kans op een goed resultaat. Zonde! Ik viel terug tot de vijftiende stek. Wel pakte ik nog wat plaatsen maar de twaalfde positie was het eindresultaat. Ik had gehoopt op een top-8 klassering, want gezien het reversed grid-principe was een goed resultaat in race 2 dan mogelijk geweest.”


Nu moest de coureur uit Rockanje vanaf P12 vertrekken: “Wederom had ik een goede start en won twee plaatsen. Gedurende de race had ik een aantal leuke gevechten maar inhalen is op dit circuit heel lastig. Daardoor eindigde ik als negende. Al met al een lastig weekend waarin we de auto niet voor elkaar kregen. Desondanks kijk ik met een heel tevreden gevoel terug op dit seizoen. Ik ben superblij met de resultaten. Als rookie kwam ik binnen vanuit de Formule Renault 2.0l, een totaal andere auto. In de derde race deed ik al mee voor het podium en de vierde race won ik. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Als coureur heb ik grote stappen gemaakt en het team heeft topwerk geleverd. Nu gaan we kijken wat de winter brengt. Ik wil in elk geval mijn sponsors Papagayo Beach Lounge Resort Curaçao, MTS Euro Products BV, Jan de Ruyter en The Challenge bedanken voor de steun in dit mooie seizoen.”

Neem ook eens een kijkje op de vernieuwde website van Meindert van Buuren!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS