Formule 1

McLaren wil Daniel Ricciardo helpen: "De koppen zijn voor de clicks"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2022 07:29 • Print artikel

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft de woorden van directeur Zak Brown ontkracht dat het team teleurgesteld zou zijn in de prestaties van Daniel Ricciardo. Seidl steekt de hand ook in eigen boezem dat het team de AustraliŽr meer kan helpen om zich beter in zijn vel te zitten in de auto.

Daniel Ricciardo


Ricciardo zou onder druk staan en ondanks een doorlopend contract op de wipstoel zitten als hij niet beter gaat presteren. Seidl zegt in een reactie aan GP Fans te hopen dat Ricciardo zich alsnog kan oprichten. "Daniel is ervaren en dat zijn we als team ook. We weten dat we altijd hard zullen moeten werken. We kunnen alleen niet toveren en een korte route is er niet. Aan de motivatie van Daniel ligt het niet. Het hele team probeert hem te helpen om zich beter op zijn gemak te laten voelen. Het ligt niet alleen aan Daniel, onze auto heeft gewoon een aantal problemen."

Seidl hoopt op rust rondom Ricciardo en de media speelt daar een rol in. "Veel koppen zijn alleen voor de clicks. Je moet het hele verhaal lezen en dat geldt ook bij de uitspraken van Zak over Daniel. Iedereen binnen het team werkt hard. Het is ook mijn verantwoordelijkheid dat Daniel beter gaat presteren. Het ligt niet alleen aan de coureurs, maar aan het hele team."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS