Formule 1

McLaren nog niet klaar voor het FIA WEC: "Druk met het portfolio wat we hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2023 16:30 • Print artikel

McLaren houdt de optie om toe te treden tot het FIA World Endurance Championship open. Volgens directeur Zak Brown is het automerk er echter nog niet klaar voor, hoewel McLaren in de afgelopen jaren haar raceactiviteiten uitbreidde. Een stap naar een LMH- of LMDh-auto zit er nog niet in, hoewel men wel betrokken was bij het opstellen van de reglementen.

Zak Brown

“Ja, we zijn erg druk met het portfolio wat we hebben”, aldus Brown tegenover het Amerikaanse Motorsport in Mexico. “De andere klassen waarover we gesproken hebben en we ook naar blijven kijken, en dat is heel vet voor ons, is het FIA World Endurance Championship. We wonnen daar bij ons debuut in 1995 [de 24 uur van Le Mans], maar ik denk wat we door moeten blijven gaan om progressie te maken in de Formule 1. We hebben nu de IndyCar uitgebreid met drie auto’s op een fulltime basis. We hebben net ons eerste jaar in de Extreme E gehad, wat voor ons succesvol was en we behaalden een podium en nu zijn we hier in Mexico voor onze eerste Formule E-race."

"Ik zou zeggen dat het WEC in de gaten gehouden blijft worden, maar niets op korte termijn, omdat we zeker moeten zijn dat elk team zelfvoorzienend is, zowel aan de kant van de mensen en vanuit het oogpunt van het partnerschap. En we moeten zeker zijn dat niets anders wat we doen, verstoord wordt. Dat is een lang antwoord, WEC kan iets zijn wat ons interesse blijft houden, maar we zijn er op het moment nog niet klaar voor.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS