Formule 1

Max Verstappen zwakt de zweem van geheimzinnigheid af rond de nieuwe 2021-auto van Red Bull

Uitgegeven door Peter Vader • 26 februari 2021 11:02 • Print artikel

Hoewel verschillen tussen de F1-auto's van 2020 en 2021 minimaal zijn, is Red Bull opvallend terughoudend geweest over het vrijgeven van afbeeldingen van de RB16B. “De auto ziet er eigenlijk nog steeds hetzelfde uit”, glimlachte Max Verstappen toen hem werd gevraagd naar de zweem van geheimzinnigheid die er rond de nieuwe auto hangt. "De livery is al vijf jaar onveranderd. Wat de technische kant betreft, is het een evolutie van de auto van vorig jaar, net als bij alle andere teams. "Voor mij is de enige vraag die er toe doet, of deze auto snel is. Hij kan roze of paars zijn of een gekke vorm hebben, maar als hij daardoor snel is, dan vind ik het niet erg", voegde de Nederlander eraan toe.

Max_Verstappen_film_day_Silverstone_febr_2021

Max Verstappen zei echter dat het te vroeg is om commentaar te geven op de prestaties van de nieuwe auto. "Het probleem is dat we de shakedown moesten doen op demobanden en die voelen heel anders aan dan de echte racebanden", zei hij tegen grandpx.news. "Het ging eigenlijk gewoon om een paar rondjes rijden."

De 23-jarige Nederlander werd ook gevraagd naar speculaties die hem in verband brengen met Lewis Hamilton's Mercedes-stoeltje voor 2022, nadat bleek dat er een prestatieclausule bestaat in zijn huidige Red Bull-deal. 'Ik heb geen idee wat Lewis gaat doen. Ik concentreer me alleen op mezelf en dit seizoen, zodat we succesvol kunnen zijn, ” reageerde Verstappen aan. “We zijn net klaar met de shakedown. Je denkt echt niet aan andere dingen."Max Verstappen


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS