Formule 1

Max Verstappen positief over het seizoen 2020: "Dat ik er maar eentje heb gewonnen, zegt niets"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 november 2020 11:30

Het Formule 1-seizoen van 2020 loopt op zijn einde. De koningsklasse van de motorsport kende net als vele andere sporten een lastige start door Covid-19. Uiteindelijk konden er nog veel races gereden worden. Het was echter het jaar waar Red Bull het gat hoopte te dichten met Mercedes. Echter bleek het gat groter dan verwacht. Hoe kijkt Max Verstappen terug op het jaar waarin hij tot nu toe slechts één overwinning boekte?

Max Verstappen


"Of ik als tweede of derde eindig, maakt me niets uit. Ik vind het belangrijker om drie goede resultaten neer te zetten. Als dat lukt, ben ik tevreden", aldus de Limburger tegenover de NOS. Verstappen kan immers Valtteri Bottas nog van de tweede plek stoten, toch is hij wel positief over dit jaar: "Dat ik er maar eentje heb gewonnen, zegt niets. Je moet zo'n oordeel niet baseren op overwinningen, maar kijken naar prestaties. En ik presteer dit jaar beter dan in 2019."

Dit jaar zijn de Mercedes F1-auto's wederom te snel en is Verstappen de enige die nog in de buurt kan blijven. De rest blijft het hele seizoen al ver achter. "Dat wist ik eigenlijk na de eerste race al. Het gat was groot en het was meteen duidelijk dat de titel er waarschijnlijk weer niet in zat", zegt Verstappen, die denkt dat het gat lastig te dichten is: "Als het iets simpels was, hadden we het wel opgelost. We maken progressie, maar Mercedes ontwikkelt ook gewoon door. Het is moeilijk aan te geven waar het probleem precies ligt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS