Formule 1

"Max Verstappen moet oppassen voor psychologische spelletjes van Lewis Hamilton"

Uitgegeven door Bart • 20 april 2021 10:01 • Print artikel

Het Formule 1-seizoen 2021 is pas twee races oud, maar de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton wordt al op het scherpst van de snede uitgevochten. In de eerste bocht van de race in Imola was de Red Bull-coureur zijn rivaal te slim af. Verstappen had een perfecte start en kon vervolgens na een zeldzame fout van Hamilton relatief eenvoudig de zege voor zich opeisen. Wereldkampioen van 1998 en 1999 Mika Hakkinen geniet van de strijd tussen beide kemphanen.

Max Verstappen Lewis Hamilton


"Er zat veel spanning en drama in de race van zondag", zo begint Hakkinen zijn column voor Unibet. "Na dit weekend weten we dat Red Bull de snelste auto heeft, maar dat Mercedes er in de kwalificatiemodus dicht achter zit en in de race bijna gelijkwaardig is. Deze teams zullen nog veel spannende races gaan uitvechten."

"Beide Red Bulls verloren wat tijd in de kwalificatie, maar ze klokten nog steeds de tweede en derde tijd en zaten binnen een tiende van Lewis Hamilton. Met perfecte rondjes hadden Sergio Perez en Max Verstappen op de eerste rij gestaan. In een strijd met Lewis kun je je echter geen fout veroorloven. Ik vond het grappig dat Lewis en zijn engineer verrast waren dat ze pole position hadden. Zij weten ook dat Red Bull in de kwalificatie sneller is, maar het ging dit keer om het perfecte rondje."

In de race was het geen verrassing dat Max na zo'n start de overwinning kon grijpen. De strijd in bocht 1 met Lewis was geweldig. Het was close en ze raakten elkaar licht, maar ze hebben het beiden goed ingeschat. Lewis had geluk dat hij niet meer schade opliep, maar deze gasten vechten nu al hard met elkaar. En we zitten pas bij race 2. Ik ben niet verbaasd dat mensen deze strijd vergelijken met mij en Michael Schumacher. Max en Lewis zijn alleen maar geïnteresseerd in de overwinning."

"Max klinkt soms wat angstig op de radio en hij moet oppassen voor de psychologische spelletjes van Lewis. Ze willen beiden wereldkampioen worden, maar dan is het belangrijk om de rust te bewaren. Max reed goed en na deze overwinning kan hij een ritme gaan opbouwen. Dat is belangrijk in de strijd om het kampioenschap."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS