Formule 1

Max Verstappen: "Gridstraf niet ideaal, maar er is nog niets verloren"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2021 04:10

Max Verstappen moet in Rusland zijn gridstraf van drie plaatsen inlossen voor zijn aandeel in de crash met Lewis Hamilton in Monza. Mogelijk komt daar nog een gridstraf bij als Red Bull besluit zijn motor te wisselen. In dat geval start de Nederlander achteraan. Toch kijkt Verstappen met vertrouwen vooruit op de Russische Grand Prix.

Max Verstappen Helmut Marko


"Het was geweldig om vorig jaar als tweede te eindigen in Sochi, vooral omdat het voor ons als team nooit een makkelijke baan is geweest", aldus Max op Verstappen.com. "We zijn dit jaar competitiever en we hebben momenteel een beter pakket, dus het zal interessant zijn om te zien hoe competitief we daar dit jaar kunnen zijn. Het wordt natuurlijk heel anders dan Monza en het ziet ernaar uit dat er dit weekend wat regen gaat vallen. De baan zelf en de lay-out zijn compleet anders dan de vorige races, dus ik kijk er zeker naar uit om naar Sochi te gaan en te zien wat we kunnen doen."

"De penalty is natuurlijk niet ideaal, maar er is nog niets verloren, zo bekijk ik het. Wat het coureurskampioenschap betreft: we hebben nog veel races te gaan en het is een zeer kleine marge. We zullen proberen het beste van het weekend te maken en alles uit het pakket dat we hebben te halen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS