Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Max Verstappen over Le Mans: "De sfeer is geweldig, zoveel mensen, rijden door de nacht, zonsopgang..., het is echt cool!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2023 10:01

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag wil strijden voor de winst tijdens de 24 uur van Le Mans. Fernando Alonso heeft de prestigieuze overwinning al behaald met Toyota. De Red Bull-coureur heeft nu onthuld dat zij graag samen de wedstrijd op het Circuit de la Sarthe willen rijden.

Max_Verstappen_en_Fernando_Alonso_2023_Podium
Max Verstappen en Fernando Alonso op het podium, Verstappen: "Ik heb het er met Fernando al over gehad"

�Le Mans, ik zou dat zeker graag willen doen�, vertelde Max Verstappen tijdens de Honda�s Thanks Day. "Ik ben er al geweest toen mijn vader racete in Le Mans, en de sfeer is geweldig, met zoveel mensen, rijden door de nacht, zonsopgang... het is �cht cool." De wereldkampioen Formule 1 onthulde dat er met Fernando Alonso al gesproken is om een team te vormen tijdens de endurance klassieker.

"Ik heb het er met Fernando over gehad", zei de Red Bull-coureur daar over. "Hij zei dat hij het alleen met mij nog een keer zou willen doen. Dat zou echt gaaf zijn. Het enige op Le Mans is dat er niet echt een minimumgewicht is voor de coureur, en ik ben nogal een zware coureur, dus ik moet lichte teamgenoten vinden om dat te compenseren. Maar Fernando is gelukkig vrij licht, dus dat zou heel goed zijn. Maar dan moet ik nog wel een andere teamgenoot vinden, dus ik moet even rondkijken."

Le Mans zonsopgangMax Verstappen: "Ik ben er al geweest toen mijn vader racete in Le Mans, en de sfeer is geweldig, met zoveel mensen, rijden door de nacht, zonsopgang... het is �cht cool!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS