Formule 1

Mattia Binotto niet aan de leiding van LMH-project: "Als Scuderia Ferrari concentreren wij ons volledig op F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2021 20:56 • Print artikel

Ferrari F1-teambaas Mattia Binotto gaat het nieuwe LMH-programma niet leiden. Het Italiaanse merk gaat een auto bouwen, waarmee de fabrikant van sportauto's weer wil meedoen voor de algemene overwinning in Le Mans. Volgens de Zwitser is de stap geen manier om de financiële middelen opnieuw te verdelen door het budgetplafond in de Formule 1.

Mattia Binotto Ferrari

“Nee, deze beslissing is geen gevolg van de introductie van de financiële restricties in de F1”, zegt Binotto tegenover GrandPx.news. “Het bedrijf heeft de vooruitzichten van het creëren van een eigen programma bij het WEC beoordeeld en besloten dat we er in willen deelnemen.”

Toch zegt Binotto zelf niet aan de leiding te staan van het nieuwe team. “Ferrari is een uniek bedrijf”, zegt de teambaas. “Het maakt niet uit wie het project runt of wie er verantwoordelijk is. Maar nee, ik ga niet de leiding nemen. Als Scuderia Ferrari concentreren we ons volledig op het Formule 1-programma, maar natuurlijk kan het zijn dat we ondersteuning geven met onze know-how.”Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS