Karting • Chrono

Martien Peeters vecht zich terug na blessure en is ‘back to Maranello en back in red’

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 januari 2024 17:50

Martien Peeters heeft een moeilijke periode met een slepende rugblessure afgesloten en kijkt positief vooruit op seizoen 2024, waarin hij eindelijk weer kan doen wat hij het liefst doet: racen! Bovendien is hij terug op bekend terrein: “We gaan in 2024 weer met Maranello rijden bij TR Motorsport (Back in Red 😉) en de TM motoren zullen door Flavio Sani (Italiaanse tuner) geleverd worden. Kortom een mooi en snel pakket!”, laat de 37-jarige coureur uit Wijchen optekenen.

Martien Peeters back to Maranello en TR Motorsport

“Ik ben grotendeels hersteld van mijn rugblessure en ik race komend seizoen het NK en de Benefit League in de KZ Masters. Daarnaast proberen we nog wat GK4 wedstrijden te rijden als het past qua agenda. Ik ben enorm blij dat ik fysiek weer in staat ben om deel te nemen aan de grote wedstrijden”, blikte Peeters terug, die in het dagelijks leven van beroep Purchase Manager is.

Martien vocht zich uit een diep dal naar boven: “Afgelopen seizoen was fysiek maar ook mentaal erg zwaar. Door een langdurige rugblessure was ik maanden lang niet in staat om wedstrijden te rijden. Er waren nachten dat ik niet kon slapen van de pijn in mijn rug en kruipend naar een toilet moest. In de piek heb ik 7 weken aan een stuk letterlijk krom gestaan. Dat breekt fysiek op, maar ook mentaal trekt dat een wissel. Na een intensieve herstelperiode en begeleiding van Rik van Schijndel van RPP Revalidatie ben ik in staat geweest om kleine stapjes vooruit te maken. En geloof me dit waren hele kleine stapjes. En als je gewend bent om wekelijks te sporten en wedstrijden te rijden dan is aan de zijlijn staan ook mentaal erg zwaar. In die periode moest ik ook het WK in Wackersdorf missen, kortom wat een mooi seizoen moest worden werd uiteindelijk een grote teleurstelling.”

“Het was een donkere periode in mijn sportieve carrière maar het lijkt nu onder controle. Ik wil daarom ook vooruit kijken en me nu focussen op wat ik liefst doe, en dat is racen in een KZ. Op mijn nieuwe helm voor 2024 staat daarom aan de achterzijde een mooie quote van Enzo Ferrari “Whats behind you, doesn’t matter” We kijken niet meer om, maar enkel nog naar voren.”

“Als je iets heel graag wilt, dan ben ik ervan overtuigd dat je op dat punt gaat komen. Ik had een doel, en wat was terug in de KZ en meestrijden tijdens de wedstrijden. Voor mijzelf was het dan ook niet de vraag ‘of’ het weer zou gaan lukken maar ‘wanneer’. Het was echt een lange weg, maar ik ben blij dat we weer op het punt zijn aangekomen dat we fysiek weer in staat zijn om te racen.”

“In januari ga ik voor het eerst weer rijden naar maandenlange afwezigheid. Mijn ritme zal weg zijn, en ook fysiek zal het in het begin zwaar zijn omdat ik maandenlang niet heb kunnen rijden maar ook niet heb kunnen sporten. En in deze titanenklasse is het fysieke aspect niet te onderschatten. Maar dat is nu mijn volgende uitdaging. Echter het dal waar we uitgekomen zijn was veel moeilijker, dan is terug in het ritme komen alleen maar een extra motivatie!”

Vader Peeters en TR Motorsport


De steun en toeverlaat is zijn vader, die voor hem sleutelt. Zij delen dezelfde passie! “Ja mijn vader is er nog steeds altijd bij. Elke training of wedstrijd zijn we samen op pad. En als hij echt een keer niet kan tijdens een training om mee te gaan dan belt hij om het uur om te vragen hoe het gaat. Die betrokkenheid is goud. We delen dezelfde passie, ik ben opgegroeid tussen de raceauto’s van mijn vader. En het is mooi om te zien dat we na al die jaren nog steeds dit samen doen, dan moet het wel passie zijn. En die passie zit in ons DNA. Mijn zoontje Frenkie is nu 4 jaar oud en rijd inmiddels zelf al 1.5 jaar rond in zijn 1e Puffo Kart. Soms zitten we nu met zijn drieën in de bus naar het circuit, dat is wel extra bijzonder. Drie generaties racers op pad, mooier wordt het niet.”

null


Terug op het Italiaanse kartmerk, waarmee Martien in het verleden succesvol was. Maranello en TR Motorsport zijn gespecialiseerd in de 125cc schakelklasse. “Afgelopen seizoen heeft Maranello zich in Nederland met Floris Schouten (KZ Master NL Kampioen) en Jeffrey Fikse (Vice kampioen KZ) onder leiding van Toon Roosendaal (TR Motorsport) wederom bewezen dat ze in de top thuis horen. In het verleden hebben we zelf ook goede resultaten geboekt met het materiaal van Maranello (Vice kampioen KZ Master in 2021). We hebben in die periode Pole Positions gehad en in verschillende wedstrijden de snelste rondetijden gereden. Kortom Maranello bij TR Motorsport is in het verleden voor mij altijd een succesvolle combinatie geweest. Na twee jaar voor SODI gereden te hebben, waar ik overigens veel heb geleerd qua afstellingen van Jaap en Edgar Oosting, voelt het nu weer als thuiskomen bij TR Motorsport van Toon Roosendaal. Het voelt vertrouwd, de sfeer is goed en we hebben er beiden ook enorm veel zin om er in 2024 een mooi seizoen van te maken.”

“Ik wil in het specifiek mijn sponsoren bedanken die mij nog steeds steunen ondanks een lastig seizoen in 2023. They keep me rolling en maken het mogelijk dat ik kan blijven racen in 2024. En natuurlijk mijn vader en moeder, mijn gezin en mijn familie en TR Motorsport.”

Martien Peeters wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Champion Lubricants
GS Lijmwerken BV
SK metals
ATS Transport BV
Westbrug Techniek
SH Car Parts
Tuinhout Centrum Wijchen
PVD Trucks
Teunissen Woningstoffering
Andre Weijers Grondverzet
EMS Healthclub
Nachtrust.nl
Klusbedrijf van Embden
Hensen Lijmwerken
Melis Logistics
Van Wees Trailerservice
Gerrits Trucks
HvH Stukadoor
Azero interieur
Ferdinand Rossen Interieurbouw
NGK Spark Plugs
Auto Stuart Elst
TR Motorsport
en zijn ouders

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS