Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lilou Wadoux met Ferrari in FIA WEC; Eerste vrouw in het Competizione GT-programma

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2023 14:32

Ferrari heeft Lilou Wadoux vastgelegd als fabriekscoureur voor het FIA World Endurance Championship. De Franse coureur gaat plaatsnemen in een van de AF Corse Ferrari 488 GTE Evo in de GTE-Am. Daarmee is de 21-jarige de eerste vrouwelijke coureur in het Competizione GT-programma van de Italiaanse autofabrikant.

Lilou Wadoux

Wadoux maakte afgelopen jaar met Richard Mille Racing haar debuut in het kampioenschap in de LMP2-klasse, waarin zij reed met Charles Milesi en meervoudig rallywereldkampioen Sebastien Ogier. De bekendmaking van de Fran�aise volgt naar aanleiding van de rookietest die Wadoux deed. In Bahrein reed zij in de LMH van Toyota, maar nam ook al plaats in de Ferrari.

�Ik ben super blij en ongelofelijk trots dat ik me bij de Ferrari-familie voeg�, vertelt Wadoux. �Om een offici�le coureur te worden is een droom die uit komt en brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hard werken betaalt zich altijd uit en ik ga mijn best doen om de mensen terug te betalen die vanaf het begin in mij geloofden. Deze nieuwe positie is een belangrijke stap in mijn jonge carri�re, maar ik ben klaar om alles te geven en een van �s werelds meest belangrijke merken te vertegenwoordigen.�

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS