Formule 1

Lewis Hamilton ontkent: ‘Pitlane-blunder niet het gevolg van druk'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2021 08:47

SOTSJI - Lewis Hamilton zegt dat zijn contact met de pitlane-muur in de kwalificatie in Sotsji een simpele fout was die ‘niets te maken had met druk’ door zijn titelstrijd met Max Verstappen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton raakte de muur bij het binnenrijden van de pitlane in Q3 voor een wissel van de intermediate naar de droge band, een ongelukje dat de voorvleugel van de Mercedes-coureur beschadigde.

Enkele minuten later, toen hij de pole probeerde te pakken, spinde de Brit opnieuw, verrast door zijn koude banden. Een dag nadat hij er bij zijn team op had aangedrongen om te profiteren van de startplaats van zijn titelrivaal Max Verstappen op de achterste rij in de Grand Prix van Rusland, verprutste Hamilton een kans om zijn race op zondag vanaf de eerste rij te beginnen.

Maar de zevenvoudig wereldkampioen ontkende dat hij door de druk van de strijd om het kampioenschap in de fout was gegaan. “Het was echt geen drukscenario. Het is letterlijk gewoon zo dat fouten maken nu eenmaal gebeurt."

Hamilton gaf echter toe dat hij in tijdnood kwam toen hij de pitstraat inreed om van banden te wisselen, en simpelweg sneller binnenkwam dan eerder in de sessie. "De vorige keren dat ik de pitstraat in kwam, kon ik het echt heel rustig aan doen", zei Hamilton.

"De baan was aan het opdrogen en de grip was vrij goed, en ik kwam naar binnen en deed het gewoon iets sneller dan normaal en verloor de achterkant en gleed de muur in. Ja, natuurlijk is dat gênant, ik ben teleurgesteld in mezelf dat het gebeurde, maar shit happens. We maken allemaal fouten en het is natuurlijk niet wat je van een wereldkampioen zou verwachten."

Mercedes-teambaas Toto Wolff was het ermee eens dat de fout niet door druk was veroorzaakt. "Want het was duidelijk dat Max achteraan startte", zei Wolff. "Waarom het dan wel gebeurde, kan ik niet zeggen. Ik denk niet dat het de druk van het kampioenschap is. En hij was niet de enige bij wie dat gebeurde."

Hamilton, die in juli voor het laatst won op Silverstone, mikt zondag in Rusland op zijn 100e overwinning in de Formule 1. De Brit gelooft dat zijn uitstekende staat van dienst de kleinste fout die hij maakt altijd zal uitvergroten.

"Het probleem als je het succes hebt dat ik heb, allesbehalve perfectie niet goed genoeg is", zei Hamilton. "Ik ben ook maar een mens. Mijn vader belde me na afloop. We hebben erover gepraat, en je gaat gewoon verder. Voor de race zet ik mijn racehoofd er weer op en concentreer ik me weer, en hopelijk breng ik jullie een goede race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS