Karting • Karting Diversen

Lando Norris en OTK Kart Group lanceren LN Racing Kart

Uitgegeven door Bart • 29 september 2021 14:12 • Print artikel

Lando Norris heeft zijn eigen kartteam aangekondigd: LN Racing Kart. De McLaren-coureur, in 2014 de jongste wereldkampioen karting ooit, gaat samenwerken met OTK Kart Group, het merk waar de F1-coureur zelf ook voor reed. In een reactie zegt Norris dat er al meer dan een jaar aan voorbereiding aan de lancering van LN Racing Kart is voorafgegaan. In 2022 wil het team al aan de grote kartwedstrijden mee gaan doen.

Lando Norris


De LN Four is ontworpen door Norris zelf en stelt jonge coureurs in staat om te racen met de beste kwaliteit, de betrouwbaarheid en de prestatie die we van OTK Kart Group gewend zijn.

Norris reed bijna zijn hele periode in de kartsport met producten van OTK. Met het chassis van het Italiaanse merk en de ondersteuning van Ricky Flynn Motorsport veroverde de jonge Brit in 2013 de Europese titel en het kampioenschap in de WSK Euro Series in de KFJ-klasse (nu OK-J). Een jaar later pakte hij de wereldtitel in KF (nu OK).

De band tussen beide partijen is altijd gebleven en leidt nu tot een officiële samenwerking. Het is de bedoeling dat het team komend jaar aan wedstrijden gaat deelnemen, opnieuw onder leiding van Ricky Flynn Motorsport. Dat team werkt graag met jonge talenten die de potentie hebben om de top te halen. Het doel is een herhaling van de route die Norris zelf heeft afgelegd: het halen van de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS