Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lamborghini contracteert voormalig Formule 1-coureur Daniil Kvyat voor zijn fabrieks-LMDh-line-up

Uitgegeven door Peter Vader • 13 april 2023 08:01

Daniil Kvyat heeft een belangrijke stap gemaakt in zijn coureursloopbaan. In 2023 zal hij betrokken zijn bij het testen en ontwikkelen van Lamborghini’s prototype met Ligier-chassis, voorafgaand aan een raceprogramma met het officiële Iron Lynx-team volgend jaar in zowel het FIA World Endurance Championship als de IMSA Michelin Endurance Cup. De 28-jarige Rus, die Lamborghini gaat vertegenwoordigen onder Italiaanse vlag, rijdt al voor Iron Lynx-partnerteam Prema in de LMP2-klasse van het WEC. Kvyat zal die rol combineren met "uitgebreid" werk aan de naamloze Lamborghini LMDh-auto, die naar verwachting in de vroege zomer voor het eerst wordt uitgerold.

Daniil-Kvyat-Lamborghini-LMH-fabrieksrijder-2023
Daniil Kvyat: "Racen voor Lamborghini is voor mij een grote eer omdat ik opgegroeid ben in Italië”

“Grote eer omdat ik opgegroeid ben in Italië”
Kvyat bracht in totaal zes seizoenen door met racen in de Formule 1 en reed voor Red Bull Racing en zijn dochteronderneming Scuderia AlphaTauri. Bij Red Bull werd hij vervangen door een aanstormende Max Verstappen, met wie hij zijn Red Bull-stoeltje wisselde voor Alpha Tauri. Zijn laatste Grand Prix-optreden vond plaats in 2020 voordat Alpine hem voor een jaar inhuurde als reservecoureur. Vorig jaar maakte hij zijn NASCAR-debuut met een Toyota Camry van Team Hezeberg, een initiatief van de Nederlanders Toine Hezemans en Ernst Berg. "Ik ben erg blij dat ik me bij Lamborghini Squadra Corse heb aangesloten, het is een grote eer voor mij", zei Kvyat over zijn nieuwe verbintenis. “Lamborghini is een zeer bekend Italiaans merk met een grote geschiedenis in de autowereld en bij mij, omdat ik opgegroeid ben in Italië. Daarom is dit een extra bron van trots voor mij. We hopen samen veel doelen te bereiken, ik dank u voor uw vertrouwen in mij en ik kijk ernaar uit om later dit jaar aan het LMDh-project te beginnen."

Cruciale rol in succes Lamborghini
Kvyat voegt zich bij Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Romain Grosjean als lid van Lamborghini's LMDh-rijdersbezetting. De fabrikant heeft zijn combinaties van coureurs voor de raceprogramma's op het hoogste niveau van volgend seizoen nog niet bekend gemaakt. "Als groep zijn we erg verheugd om Daniil te verwelkomen bij Lamborghini en we geloven dat hij een sterke aanwinst zal zijn voor ons LMDh-project in de loop van het seizoen 2023", zei Lamborghini's hoofd motorsport Giorgio Sanna. "Daniil's belangrijkste rol bij ons is dat hij nauw zal samenwerken met onze ingenieurs en monteurs aan het prototype van de auto die volgend jaar debuteert en gezien zijn enorme ervaring in andere racecategorieën, twijfel ik er niet aan dat hij een cruciale rol zal spelen in ons succes."

Deelname aan meerdere kampioenschappen
Zoals al eerder gemeld door Sportscar365, zal Lamborghini Iron Lynx fulltime een enkele LMDh-auto inzetten in het WEC van volgend jaar, met een tweede inschrijving voor de 24 uur van Le Mans. Het IMSA GTP-programma voor één auto van het team zal zich richten op de WeatherTech Championship-races in Daytona, Sebring, Watkins Glen en Michelin Raceway Road Atlanta, evenals de waarschijnlijke toevoeging van Indianapolis Motor Speedway aan de Endurance Cup-kalender.

Lamborhini_Squadra_Corse

Daniil_Kvyat_Iron_Lynx

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS