Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Team Peugeot TotalEnergies presenteert nieuwe teams voor 2024: "De lat ligt heel hoog in FIA WEC!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 januari 2024 10:17

Peugeot heeft een ijzersterke driversline-up voor het naderende seizoen van het FIA WEC: Mikkel Jensen, Nico Müller en Jean-Eric Vergne vormen een team met de PEUGEOT 9X8 nummer 93, terwijl Paul Di Resta, Loïc Duval en Stoffel Vandoorne racen in de auto met nummer 94. Het FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2024 staat op het punt te beginnen. Op 24-25 februari aanstaande vindt de officiële proloog plaats in Qatar. Team Peugeot TotalEnergies is bezig met de laatste voorbereidingen en is vastberaden om zich in het nieuwe seizoen steeds weer te verbeteren. Nadat Stoffel Vandoorne vorig jaar het team kwam versterken, heeft de leiding voor het nieuwe seizoen een nieuwe coureursindeling gemaakt voor de twee PEUGEOT 9X8’s waarmee het team aan het WEC deelneemt. Met aandacht voor de kleinste details begint Team Peugeot TotalEnergies aan wat een zeer competitief seizoen belooft te worden. “De lat ligt in het FIA WEC heel hoog, je kunt je geen nalatigheid veroorloven."

LINE-UP: Team Peugeot TotalEnergies

Team Peugeot TotalEnergies wordt gecompleteerd door Malthe Jakobsen als reservecoureur. Nadat hij in 2023 al Official Junior Driver was, zal de Deen in 2024 binnen het team blijven doorgroeien.

Na de Proloog maken de coureurs van het team zich klaar voor de openingsrace van het seizoen. Die vindt plaats op 2 maart, eveneens in Qatar, en is de eerste ronde van het 2024 FIA World Endurance Championship.

Olivier Jansonnie – technisch directeur Peugeot Sport: “De lat ligt in het FIA WEC heel hoog, je kunt je geen nalatigheid veroorloven. Daarom hebben we tijdens de winterstop hard gewerkt aan verbeteringen, waar het maar kon. De samenstelling van de teams is een belangrijk deel van de puzzel. Na het bestuderen van de race- en testdata waren we ervan overtuigd dat de samenstelling nog beter kon. We zijn heel blij met deze zes zeer getalenteerde coureurs. We besloten iedere auto te optimaliseren door de coureurs in te delen op basis van hun voorkeursinstellingen. Zo kunnen we nog betere prestaties laten zien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS