Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Kia ProCeed: sportiefste telg uit de Ceed-familie oogst veel bewondering bij autominnend Nederland + FOTO'S

Uitgegeven door Johan Vis • 19 juni 2020 12:02

De Kia ProCeed doet het goed in ons land. De sportieve, ruime en luxe shooting brake heeft sinds zijn introductie vorig jaar niet alleen de jury’s van de iF en Red Dot designawards overtuigd; hij heeft inmiddels ook de harten van 1.000 Nederlanders gestolen. De verkoopcijfers verstrekken interessante inzichten.

Kia ProCeed

De sportiefste telg uit de Ceed-familie heeft het afgelopen jaar veel bewondering geoogst bij autominnend Nederland. Het succes van de shooting brake laat zich goed verklaren: de ProCeed combineert het design en de dynamiek van een sportieve auto met de royale ruimte en praktische eigenschappen van een stationwagon. Met zijn rijke standaarduitrusting, een waslijst aan hightech features en aantrekkelijke prijzen is hij begeerlijk én bereikbaar.

Kia ProCeed

Zeer compleet en ‘Business Approved’
De lage operationele kosten zorgen voor aantrekkelijke leasetarieven. De ProCeed is dan ook met name bij zakelijke rijders erg geliefd. Meer dan 80% van de in Nederland verkochte exemplaren wordt zakelijk gereden. Leaserijders kozen daarbij en masse voor de ‘Business Approved’-versie van Kia, de GT-Line. Deze zeer rijk uitgeruste versie is er al vanaf € 30.995,-* of een netto bijtelling vanaf € 207,-** per maand. Voor deze bedragen is de ProCeed standaard onder meer voorzien van een breedbeeld 10,25 inch infotainment- en navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services, een achteruitrijcamera, een 12,3 inch digitaal en interactief instrumentencluster, dual zone climate control, verwarmde en met suède beklede sportstoelen en stuurwielverwarming. Aan de buitenkant is hij herkenbaar door de 17” lichtmetalen GT-Line velgen, dubbele uitlaatsierstukken en full LED-koplampen.

Kia ProCeed

Gewilde opties: schuif-/kanteldak en automaat
Andere opvallende cijfers? Meer dan 60% van de Nederlandse ProCeed-rijders heeft gekozen voor het panoramische, elektrisch bedienbare schuif-/kanteldak. Niet gek, gezien de relatief geringe meerprijs van € 795,-. Meer dan 50% van de in Nederland verkochte ProCeeds is uitgerust met de zeventraps DCT-automaat. De 1.4 T-GDi is ook populair; 70% van de ProCeed-rijders koos voor deze motorisering met 140pk en 242 Nm koppel. De top 3 van meest verkochte kleuren bestaat uit Deluxe White, Black Pearl en Dark Penta Metal.

Kia ProCeed

De ProCeed maakt deel uit van de Ceed-familie, de meest succesvolle modellenlijn van Kia die nu meer keuze biedt dan ooit tevoren. Naast de sportieve ProCeed shooting brake levert Kia ook de Ceed, Ceed Sportswagon en de XCeed, een sportieve crossover die het beste van een hatchback en een SUV combineert.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS