Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kelvin van der Linde over kansen BMW M Hybrid V8 in FIA WEC: "Het is geen geheim dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2024 06:29

Kelvin van der Linde debuteert dit jaar met BMW Team WRT in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship. De Zuid-Afrikaan verwacht niet dat de door BMW in samenwerking met Dallara, ontwikkelde BMW M Hybrid V8 direct gaat meestrijden om de overwinning en wil dan ook realistisch zijn in de doelen voor het Belgische team van Vincent Vosse.

BMW M Hybrid V8

“We kunnen niet verwachten dat we daar naar toe gaan en Ferrari of Toyota of wie dan ook gaan verslaan”, aldus Van der Linde tegenover het Amerikaanse Motorsport. “We moeten de auto echt stap voor stap bouwen en ervoor zorgen dat het om te beginnen een goed platform heeft in Qatar. We hebben dit jaar een zeer sterke rijdersline-up. We hebben samen met mijzelf een aantal hele goede ervaren jongens zoals Robin Frijns en René Rast, om dat programma echt vooruit te helpen en ervoor te zorgen dat de auto niet alleen snel maar ook betrouwbaar is."

"Het is één ding om aan de snelheid van de auto te werken, maar je moet er ook voor zorgen dat de auto het einde haalt, vooral in de beginfase. Voor ons is het allerbelangrijkste dat we in het begin de finishvlag halen, ervoor zorgen dat we een betrouwbare auto hebben en dan gaan we per evenement aan de snelheid werken."

Om goed voor de dag te komen is er een goed contact tussen Team WRT en het Amerikaanse Team RLL. In de IMSA rijdt Team RLL al een jaar met de auto en heeft dus al de nodige ervaring opgedaan. "Het is geen geheim dat we vrijwel alles van hen krijgen", zegt de coureur daarover. “Het was een trage start in de IMSA, maar de ontwikkeling van de auto gedurende het seizoen is erg sterk geweest. Tot nu toe is er sprake van een opwaartse trend. Vanuit dat oogpunt geloof ik dat we een sterke auto hebben om te concurreren en dat de uitwisseling tussen beide teams open is geweest. Dus dat zou uiteraard het leerproces moeten versnellen en dat we echt grip moeten krijgen op een nieuwe auto voor Team WRT."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS