Karting • Chrono

Karttalent Jayden Thien zet sponsor Paula Cox Mooi Wonen op het podium in NK! "Weer een superweekend achter de rug"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 02:33

EINDHOVEN - Ook de vierde ronde van het NK Rotax Max was zondag een prooi voor Jayden Thien. Het zestienjarige talent uit Maria-Hoop hield daarmee zijn honderdprocentscore intact. Hij heeft nu alle vier de NK-wedstrijden in de Rotax Max Senioren-klasse tot dusver gewonnen. Een prachtig wapenfeit in een race die voor hem gold als sponsorweekeinde van zijn sponsor Paula Cox Mooi Wonen Makelaardij.


Jayden Thien NK Rotax Max Landsard Eindhoven

“Ik heb een goed weekend achter de rug”, was Jaydens logische conclusie, die maar wat trots was. Vooral omdat hij afgelopen weekeinde in de volledige bedrijfsstijl van zijn sponsor Makelaardij Paula Cox Mooi Wonen een topprestatie neerzette.

Toch was in de wisselende weersomstandigheden een goed weekend niet evident. “En de laatste keer dat ik op deze baan had gereden, was een jaar geleden. Maar vanaf de eerste training zat de snelheid er goed in. Hier en daar hadden we nog wat dingen uitgeprobeerd. Zowel met de kart als ikzelf op de baan.”

“Op zaterdag zaten we er wel vooraan bij, maar het was op dat moment nog niet goed genoeg. Tijdens de kwalificatie reed ik een goede ronde en pakte ik poleposition met een voorsprong van bijna een tiende van een seconde op de nummer twee.”

Zodoende mocht Jayden de prefinale starten op P1. Die race begon op een droge baan. “Ik had een goede start. Ik kwam de eerste twee rondes goed door. De baan in Eindhoven is krap en er lag veel zand op, dus in de eerste paar ronden was het een beetje uitkijken. Op een gegeven moment kreeg ik goede grip in de band en zat de snelheid er heel goed in. Ik kon een gat creëren naar de nummer twee, wat ervoor zorgde dat ik uiteindelijk als eerste over de finish kwam.”

Een geweldig resultaat natuurlijk, maar de coureur van topteam RR Racing wist dat het om de finale ging. Een halfuur voor die race begon het te regenen. “Ik had op deze baan nog nooit in de regen gereden. Dus ik ging zonder verwachtingen de wedstrijd in. Ik had gelukkig een goede start. Ik lag meteen op kop met een groep van zes man achter me.”

Na een paar rondjes vond Jayden de goede racelijnen. “Op een gegeven moment had ik de snelheid heel goed te pakken en kon ik een goed gat slaan. Uiteindelijk hoefde ik er alleen nog maar voor te zorgen dat ik de kart op de baan hield en dat ik de wedstrijd finishte.”

Jayden Thien podium

Dat deed de karttopper op onnavolgbare wijze. Hij kwam met maar liefst 8.7 seconden voorsprong op de nummer twee over de finish. “We hebben weer een superweekend achter de rug, weer veel punten op het bord gezet.”

Het behoeft geen betoog dat hij aan de leiding gaat in het kampioenschap nu hij voor op vier heeft gescoord. Daardoor komt een belangrijk doel voor dit seizoen in beeld: een ticket voor deelname aan de Rotax Max Grand Finals, het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

“Ik heb nog twee wedstrijden voor het ticket. We staan er gewoon heel goed voor. Dit seizoen gaat het gewoon heel erg goed. We zitten er elke keer vooraan bij.” Toch wilde hij zich zeker nog niet rijk rekenen. Jayden: “We moeten het nog steeds afmaken. Ik denk er nog niet over na. Ik heb nog veel wedstrijden op het programma staan en ik richt me op die wedstrijden en doe wat ik moet doen. Ik moet gewoon zorgen dat ik altijd vooraan zit, dan komt het goed.”

Zijn volgende race is de tweede ronde van het BNL-kampioenschap. Die wordt komend weekeinde gehouden op het circuit van Mariembourg. Ook die titelstrijd voert hij aan. “En drie weken geleden hebben we op die baan de tweede ronde van het BMC-kampioenschap gewonnen. We gaan er dus met een goed gevoel naartoe. Samen met het team heb ik er alle vertrouwen in!”

Jayden bedankt RR Racing, Ramon Rietveld, Bouvin Power, zijn ouders en grootouders en supporters voor alle steun.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Paula Cox Mooi Wonen. Bezoek eens de website of de Facebookpagina.

Bedrijven die interesse hebben in een wedstrijd volledig in hun kleuren en logo's van hun bedrijf kunnen contact opnemen via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS