Karting • Chrono

Karter Tim van Elleswijk gaat na Nederlandse titel weer een stapje hogerop: "Leuke nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 januari 2024 01:02

HELMOND - In een seizoen dat aanvankelijk wat minder begon slaagde Tim van Elleswijk er toch nog in twee zeer knappe prestaties neer te zetten. Eerst werd hij vice-wereldkampioen op het WK Tillotson in Valencia, Spanje, daarna pakte hij in een bloedstollende ontknoping de Nederlandse titel viertakt in de ID Engines Senior-klasse. Voor die titel werd hij afgelopen weekeinde in Helmond gehuldigd door NK-organisator Chrono. “We hadden het niet verwacht”, zei Tim nadat hij de winnaarsbeker in ontvangst had genomen.

Tim van Elleswijk Nederlands kampioen

“Het begin van het jaar ging het wat minder We hadden daarom niet verwacht dat we nog naar het WK Tillotson konden gaan.” Uiteindelijk werd hij op dat WK zelfs nog tweede. Tim: “Het was mijn eerste internationale event en ik was nog bijna eerste, het scheelde haast niks.” Waarom hij gedurende het seizoen ineens zoveel beter ging rijden? “We kregen bij het NK een nieuw Compkart-frame. Dat was het omslagpunt, dat ik weer zelfvertrouwen kreeg. “Ben ik toch nog Nederlands kampioen ben geworden. Het was nog heel close.”

Een ander opvallend hoofdstuk in Tims racejaar was zijn debuut in de autosport, in de Peugeot 206 GTI Cup van organisator DNRT. En dat ging wel meteen goed. Wat heet, hij was prompt de beste rookie. “Ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Ik stond gelijk vierde algemeen in de eerste training.”

Peugeot 206 GTI Cup

Dat hij ook dit jaar meedoet aan de Peugeot 206 GTI Cup staat al vast voor Tim. “Mijn vader en ik hebben die auto een aantal jaar geleden gekocht. Hij lag helemaal uit elkaar. We hebben hem samen weer opgebouwd. Het is een beetje zonde om na één seizoen al te zeggen: we stoppen ermee.”

Behalve autosport gaat de talentvolle coureur komend seizoen ook gewoon weer karten. Dan komt hij uit in een Rotax Max Senior-kart. Tweetakt dus. Een snellere kart dus. Hij keek ernaar uit. “Ik heb wel vaak in een Rotax-kart gereden, maar nu ga ik voor het eerst rijden in mijn nieuwe kart voor komend seizoen. Het is een leuke nieuwe uitdaging. Als het in de agenda past, gaan we vaker trainen. Dit jaar willen we ook voor het algemeen kampioenschap gaan.”

NK kampioen

Zijn programma bestaat uit NXT-wedstrijden en KartFun. “Bij NXT hoop ik te kunnen winnen en vooraan te rijden bij Kart4Fun. ‘En dan hoop ik af en toe ook een NK-wedstrijd te kunnen rijden. Ik heb geen idee hoe dat zal verlopen. Het is allemaal nieuw voor ons.”

Tim bedankt zijn vader Mickel en moeder Anita (“Zonder hun onvoorwaardelijke steun had ik dit nooit gekund), zijn trainer in de autosport Yoeri Verswijveren, Jorn Boertien, Comp Kart, Peter Wessels en zijn trouwste fans, opa en oma!

Tim zoekt nog sponsors om hogerop te komen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via [email protected].

Tim van Elleswijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Vakgarage Boertien
NXT Racing
Martin Boschman
Helga Havers
Peter Verswijveren
RoosMaria Oostdijk
Marc Bechtold
Boonstoppel Truckservice
Tegelhuis Montfoort
Dirk van Zon
Rogier Oudenbroek
Bouma Schilderwerken
Red Mirror Racing
Anoniem
De leden van mijn club van 25

Neem ook eens een kijkje op de goedverzorgde website van Tim van Elleswijk: "Het is mijn leven, mijn droom en mijn passie!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS