Karting • Chrono

Tim van Elleswijk pakt in laatste kartrace de Nederlandse titel! "Het voelt extra goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 november 2023 20:45

EINDHOVEN – Wie vice-wereldkampioen wordt tijdens de Tillotson Nations Cup kan ook Nederlands kampioen ID Engines Senior worden, zou je denken. Wel, dat klopt, want Tim van Elleswijk deed zondag precies dat. In Eindhoven sloot de vijftienjarige coureur uit Waddinxveen zondag het NK van Chrono Karting af met een tweede, eerste en tweede plaats in de heats. Dat was nipt voldoende voor de Nederlandse titel.

Tim van Elleswijk

“Ik ben superblij. Aan het begin van het seizoen ging het best wel slecht. Toen hadden we eigenlijk geen verwachtingen meer. We waren al blij als we in de top vijf zouden komen. Maar de laatste vier ronden van het NK gingen best wel goed en nu ben ik dus eerste”, zei Tim met een lach. “Toen ik dit seizoen een ander type frame kreeg, ging het meteen een stuk beter”, doelde hij op het succesvolle chassis van Compkart.

Dat kun je wel stellen. Tim won tijdens het NK in Strijen een race en het dagklassement, en ook in Venray won hij een race. Net zoals zondag dus. In Eindhoven pakte hij zijn tweede titel in het NK viertakt. In 2021 werd hij namelijk al eens Nederlands kampioen in de ID Junior-klasse. Ook bij wedstrijdorganisatie NXT won hij de afgelopen jaren karttitels, zoals die van het RK1-kampioenschap. Hetzelfde deed hij in de elektrische BSR-klasse. Daarnaast was hij dit seizoen óók razendsnel bij zijn debuutjaar in de autosport.

Tim kan dus met een voldaan afscheid nemen van de kartsport. Volgend jaar gaat hij zich namelijk volledig op de autosport focussen. “Dan willen we het liefst gaan rijden in de Mazda MX-5 Cup. Het voelt extra goed om mijn kartjaren vandaag op deze manier af te sluiten.”

Tim van Elleswijk

Na de vrije trainingen op vrijdag wist Tim al dat hij de snelheid had om kampioen te kunnen worden. “De kwalificatie ging best goed. Ik was tweede. We zagen wel dat we nog wat snelheid misten om echt te kunnen winnen en dat zagen we ook in race één. Maar na mijn goede start in race twee was alles gewoon goed.”

Tim won die race dan ook ‘gewoon’. Al moest hij zichzelf tot tweemaal toe bewijzen. “In de tweede race pakte ik bij de start vanaf P2 meteen P1, maar toen kwam er een rode vlag waardoor we moesten herstarten en moest ik weer op twee beginnen. Gelukkig heb ik toen precies hetzelfde kunnen doen en uiteindelijk de eerste plek verdedigd. In de derde race kon ik net niet winnen helaas, maar het was genoeg voor de titel. Een supermooi laatste kartweekend!”

Tim Bedankt zijn ouders, Ton Blankespoor, alles sponsors en Arthur Dontje voor dit fantastische laatste jaar.

Tim van Elleswijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Vakgarage Boertien
NXT Racing
Martin Boschman
Helga Havers
Peter Verswijveren
RoosMaria Oostdijk
Marc Bechtold
Boonstoppel Truckservice
Tegelhuis Montfoort
Dirk van Zon
Rogier Oudenbroek
Bouma Schilderwerken
Red Mirror Racing
Anoniem
De leden van mijn club van 25

Bezoek eens de goedverzorgde website van Tim van Elleswijk: "Het is mijn leven, mijn droom en mijn passie!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS