Karting • Chrono

Karter Sem Knopjes wint NK in Eindhoven! "We mogen zeker trots zijn op dit resultaat!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 00:16

EINDHOVEN - Het hele seizoen vertonen de prestaties van karttopper Sem Knopjes al een stijgende lijn en dat leidde zondag in Eindhoven tot de winst tijdens de vierde ronde van het NK Rotax Max. De twintigjarige coureur uit Nigtevecht won de DD2-klasse en deed dat nota bene ondanks een spin in de finale op een verraderlijke piste.

Imke Arts, Maurits Knopjes en Sem Knopjes

“Ik lag op kop met Imke (Arts, red.) op twee. Ik denk dat iemand achter in het veld eraf was gegaan en ineens stond ik achterstevoren op het gras”, blikte de coureur van Van der Pol Kartracing terug op het curieuze voorval. Door hevige regenval eerder bij de Micro Max was de baan buiten de ideale lijn nog steeds gevaarlijk glad. “Imke stond ook in het gras. Daar hadden we een beetje pech mee. Maar overall was ik veel sneller dan de rest en na die spin reed ik zo het gat dicht.”

De door Multibel gesteunde Sem zag dat zelfs de overwinning niet uit zicht was geraakt. Hij toonde andermaal zijn goede raceskills. “Ik kreeg steeds meer vertrouwen. Als je ziet dat je op de anderen afrijdt, dan wil je meer en meer en meer. Dat is goed gegaan, gelukkig. Want na zo’n spin heb je zeker wat goed te maken. Dan moet je gewoon je hoofd erbij houden. Het gaat er niet alleen om dat je hard een rondje kunt rijden, maar dat je ook kunt nadenken en rustig kunt blijven.”

Dat was al een hele prestatie op zich, zeker afgelopen weekeinde. “Ja, het was een moeilijk weekend in wisselvallige omstandigheden”, erkende Sem. “Rijden op een opdrogende baan is altijd lastig. Maar gelukkig konden we het hele weekend een goede snelheid laten zien.”

Maurits Knopjes DD2 Masters

Welke NK-wedstrijd Sem ook rijdt, het blijft bijzonder dat hij tegen zijn vader Maurits rijdt. Die doet weliswaar mee in het Masters-klassement, maar ze rijden altijd in dezelfde wedstrijd. Knopjes senior maalde evenwel niet zozeer om zijn eigen prestaties. “Onze focus ligt 95 procent op Sem en hij heeft het waargemaakt. Hij had pech in de kwalificatie. Hij had de snelste ronde met een achterblijver in tricky conditions terwijl hij niet gewend is aan rijden in de regen. Ik ben superblij, supertrots”, zei Maurits.

Eerder dit seizoen bij het NK in Berghem had hij in de kart een ribblessure opgelopen. De blessure is hardnekkig en speelde weer op. “Ik maakte een foutje”, verklaarde hij. “Jammer. Ik baalde wel. Nu gaan we focussen op de volgende NK-wedstrijd, in Kerpen. Ik ga meer trainen en zorgen dat ik dan weer fit ben.”

Sem Knopjes podium DD2

Voor Sem zorgde zijn overwinning ervoor dat het uitkomen van zijn titeldroom weer een stapje dichterbij is gekomen. “Het wordt een leuk kampioenschap en ik doe zeker mee om de titel. Vorig jaar lukte het helaas net niet om kampioen te worden in de ID Engines Shifter-klasse, maar zo is het soms. Dit jaar moeten we dan revanche nemen. Ik ben superblij met hoe het vandaag is gegaan, hoe het het hele weekend is gegaan. We werken er met zijn allen naartoe. We mogen zeker trots zijn op dit resultaat!”

Sem Knopjes bedankt zijn team Van der Pol Kartracing, zijn vader, Joost, Dirk, Bruno, Marianne, zijn teamgenootje Rick en zijn sponsor Multibel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS