Formule 1

Jos Verstappen: "Het is mooi om de laatste race van het seizoen te winnen, maar het is nog beter..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2021 06:14 • Print artikel

Red Bull hoopte dit jaar het gevecht met Mercedes in de Formule 1 aan te kunnen gaan, maar het team uit Milton Keynes kon de sprong niet maken waarop ze gehoopt hadden. Max Verstappen behaalde dit jaar daardoor slechts twee overwinningen, waaronder de laatste race van het jaar. Toch ziet vader Jos Verstappen voldoende mogelijkheden om dit in seizoen 2021 te realiseren.“Het is mooi om de laatste race van het seizoen te winnen, maar het is nog beter om de eerste van het nieuwe seizoen te winnen”, zegt Verstappen tegen het Engelse Autosport. “Hoewel, het mooi is om de laatste race van het jaar te winnen, want het geeft het hele team een enorme boost aan motivatie. Nog steeds is het belangrijker om een auto te hebben die vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen gebruikt kan worden om te vechten voor overwinningen, omdat we dat in 2021 gemist hebben.”

Jos the Boss ziet echter wel voldoende lichtpunten voor Red Bull om komend seizoen bij Mercedes aan te haken en daarmee het gevecht voor de titel aan te kunnen gaan. “De veranderingen in de regels voor 2021 zijn nog steeds significant, omdat de rest van de auto de connectie met de grond moet maken”, legt de Limburger uit. “Het gaat vooral om aerodynamica, dus hopelijk hebben we dit jaar een goede tijd en gaat Honda wat extra’s brengen. In dat geval lijken we beter dan voorheen te zijn.”RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS