Formule 1

Jenson Button verwacht veel van Max Verstappen: "Vier kanshebbers op pole position"

Uitgegeven door Bart • 23 oktober 2021 14:07

Max Verstappen bleef in de eerste vrije training in Amerika bijna een seconde achter op Mercedes en kon in de tweede training geen snelle tijd neerzetten. Toch verwacht Jenson Button een spannende strijd om pole position. De Brit baseert zijn mening op de snelle tijd van Sergio Perez in de tweede training, al zag de wereldkampioen van 2009 ook wat frustratie bij Verstappen.

Max Verstappen


"Het was een verhitte dag voor Max om eerlijk te zijn", aldus Button voor de camera van Sky Sports F1. "De frustratie nam steeds een beetje meer toe. Door het incident met Lewis kon hij zijn ronde niet beginnen en daarna zat hij twee keer op nieuwe banden vast in verkeer. Ik weet hoe dat voelt, maar het gaat erom dat je je daarna herpakt en jezelf onder controle houdt. Hopelijk krijgt het team hem rustig voor de derde vrije training."

Button verwacht ondanks de tegenvallers een snelle Red Bull. "De long runs van Mercedes en Red Bull zaten dicht bij elkaar en ook in de kwalificatie zal het gelijk op gaan. Checo reed een geweldige ronde. Die van Lewis was sneller, maar hij ging te wijd in bocht 19 en we weten niet wat Max had kunnen rijden. Ik denk dat er vier kanshebbers op pole zijn. Twee Mercedessen en twee Red Bulls gaan vechten om pole en dat zien we allemaal graag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS