Karting • Rotax Euro

Jayden Thien domineert in finale Winter Cup in Campillos: P1! “Dit geeft een fijn gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 maart 2024 03:03

CAMPILLOS – Karttalent Jayden Thien heeft zijn concurrentie in de Rotax Max Senioren-klasse zondag een sterk signaal afgegeven voor de rest van het seizoen. De vijftienjarige coureur uit Maria-Hoop won zondag in Spanje op overtuigende wijze de Rotax Max Winter Cup in Campillos.

podium Jayden Thien


“Dit geeft een fijn gevoel. Een goede start van het seizoen brengt veel zelfvertrouwen met zich mee”, zei een meer dan tevreden Jayden. “Hopelijk kunnen we dit voortzetten. Het doel is om de kampioenschappen binnen te halen.”

Dat Jayden in topvorm verkeert, bewees hij drie weken geleden al, toen hij in een groot deelnemersveld de eerste ronde van het NK won. “Maar dit was op Europees niveau. Dan moet je toch weer kijken waar je staat.”

Gelukkig ging het in Spanje crescendo. Al vreesde Jayden, toen hij woensdag in zijn kart stapte, dat hij wat achterstand had goed te maken. “De anderen hadden allemaal al twee dagen van tevoren getraind. En de laatste keer dat ik er was geweest, was twee jaar geleden, dus het was even wennen en zoeken naar de juiste set-up. Bovendien hadden we ook te maken met wisselvallig weer. Dat maakte de set-up vinden lastig. Gelukkig hadden we meteen een goede snelheid op woensdag.”

Tijdens de kwalificatie werd het talent van Dan Holland Racing vervolgens knap vijfde in zijn groep en in de heats mocht hij steeds als vijfde starten. Zo denderde hij op vrijdag naar de respectievelijk tweede en vierde plaats, en een dag later naar de tweede, tweede en vijfde plaats. Die uitslagen waren goed voor de vijfde plaats in het totaalklassement. “Dat gaf veel zelfvertrouwen.”

Jayden mocht vervolgens als derde starten in Superheat A. Die race werd verreden op een droge baan en dat was even wennen. “We hadden nog niet veel kunnen trainen op een droge baan. We wisten daardoor niet precies wat we konden verwachten. Maar de eerste ronde ben ik als tweede doorgekomen en ook als tweede gefinisht.”

Hij werd als derde overall (het gecombineerde klassement van Superheat A en Superheat B) geklasseerd en dat betekende de derde startplaats voor de finale. Maar vlak voor de start begon het heftig te regenen met als gevolg dat de start werd uitgesteld.

Jayden: “Toen we eenmaal mochten starten, was het net droog. Bij de start ben ik meteen naar twee opgeschoven. Achter me begon een aantal rijders met elkaar te vechten. Daardoor hebben de nummer één en ik elkaar opgeduwd en zijn we wegreden. Zo hebben we een gat geslagen en dat zorgde voor een beetje rust.”

Hij vervolgde: “Het was een best lange race van zestien rondes. Ik heb daarom mijn moment afgewacht en de banden gemanaged. In ronde negen plaatste ik een aanval. Dat pakte heel goed uit. Ik haalde de nummer één in en sloeg meteen een gat. De laatste paar rondes heb ik uitgereden met een heel goede snelheid. Ik was twee tienden van een seconde per rondje sneller dan de rest.”

Jayden Thien wint Rotax Max Winter Cup in Campillos


Zo schreef hij op overtuigende wijze de Campillos Winter Cup op zijn naam. En dus verschijnt Jayden aankomend weekeinde met veel zelfvertrouwen in Berghem aan de start. Daar rijdt hij de tweede ronde van het NK. “Ik ga mijn best doen. Ik wil natuurlijk winnen. We zijn op de goede weg!”

Jayden bedankt zijn team Dan Holland Racing, Time Racing Engines voor de motoren, zijm monteur Ramon Rietveld, zijn moeder voor alle steun, zijn opa en oma en zijn sponsoren en DaCapo College Sittard – vooral Yves en Jan, die het mogelijk maken om school met karten te kunnen combineren.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Paula Cox “Mooi Wonen”
Ohé en Laak

Das Aluminium
Susteren

Goossens Vastgoed
Geleen

ARWI Installatie Techniek
Roosteren

Silence Breaking BV
Urmond

Ad de Jong Glas & Kozijnen
Geleen

Autovakmeester Verheijen
Born

Envico Tech BV
Echt

All-in Echt

AVS Installatie
Beek lb

De Maassche Echt
Echt

Deckers Bouw & Renovatie
Echt

Cafetarie ’t Dörp
Horn

Simons Grafisch ontwerp
Susteren

Letro BV Susteren

Autoherstel PR Resto
Lexmond

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS