Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Isotta Fraschini Duqueine complementeert line-up met Canadees talent: "Een goede compromis..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2024 22:08

Isotta Fraschini Duqueine heeft de laatste coureur voor haar line-up voor het debuut in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship onthuld. Antonio Serravalle neemt naast Jean-Karl Vernay en Alex Garcia plaats in de Tipo 6 LMH Competizione. Voor de Canadees is het een enorme stap, nadat hij eerder in de LMP3 uitkwam, waarmee hij onder andere de 24 uur van Daytona reed. De roots van Serravalle liggen in de opstapklassen van de IndyCar.

Isotta Fraschini Duqueine

"Ik voel me ongelooflijk vereerd om samen met gerenommeerde merken als Isotta Fraschini en Michelotto Engineering te racen, beide met hun rijke geschiedenis", reageert Serravalle. "Deel uitmaken van de prestigieuze WEC-raceserie, vooral in de topcategorie LMH Hypercar, is echt surrealistisch. Ik wil Duqueine en Remstar Management bedanken voor hun geloof in mij en deze buitengewone kans."

De teammanager van Duqueine, Max Favard gaat verder in op de keuze voor de lineup, waar nu dus Serravalle aan toegevoegd is. "De afgelopen maand was een ongelooflijke uitdaging voor Duqueine Engineering en Isotta Fraschini om dit project tot leven te brengen”, vertelt Favard. “We hebben allemaal hard gewerkt om een goed compromis te vinden tussen ervaren coureurs en toekomstige racesterren. Met Antonio Serravalle achter het stuur van de Tipo 6, een LMH-voertuig dat is verfijnd en ontwikkeld door Isotta Fraschini en Michelotto, kunnen we een geweldig verhaal schrijven. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit nieuwe tijdperk van endurance."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS