Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Instemming voor nieuw kwalifcatieformat voor FIA WEC en goedkeuring nieuwe LMGT3 reglementen

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 oktober 2023 16:04

Het World Motor Sport Council heeft ingestemd met een wijziging van het kwalificatieformat voor het FIA World Endurance Championship in 2024. Daarnaast zijn de reglementen voor de nieuwe LMGT3-klasse goedgekeurd.

 FIA_WEC_Spa_2023-5

In 2024 krijgt de kwalificatie in het FIA WEC twee sessies voor zowel de Hypercars als de LMGT3. In beide klassen wordt twee keer twaalf minuten gereden, gevolgd door een tien minuten durende strijd om de Hyperpole voor de Top-10. In de laatste sessie wordt de pole position voor de race bepaald. Dit in tegenstelling tot de afgelopen jaren waarin elke klasse een kwalificatie van 15 minuten kreeg, waarbij het Hyperpole-format exclusief was voor de 24 uur van Le Mans. De eerste keer dat er met dit format gaat worden gewerkt is tijdens de openingsrace in Qatar, in het weekend van 1-3 maart 2024.

De reglementen in nieuwe LMGT3 zijn gebaseerd op het technische platform van de GT3. De auto’s krijgen echter WEC-specifieke aanpassingen, zoals lichtgevende nummerborden en koplampen. De GT3 vervangt de LMGTE-klasse, die sinds 2012, het eerste seizoen van het kampioenschap, onderdeel van de grid uitmaakten.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS