Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

WEERBERICHT Indy 500: Zware regenval nadert, Indy 500 onder druk

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 mei 2024 09:00

De Indy 500 staat vanavond op het programma. Na de F1 Grote Prijs van Monaco begint de ‘greatest racing spectacle on earth’. De wereldberoemde race begint om 18:45u Nederlandse tijd, maar het bevalt nog te zien of de race door gaat zoals gepland. De kans is groot dat de weergoden roet in het eten gooien.

null
Niet de Yellow Submarine van Scott McLaughlin, maar de snelste badeendjes van het land.

Meerdere weerstations in de omgeving van de Indianapolis Motorspeedway melden dat er minimaal twee flinke stormen in aantocht zijn, die over het circuit heen zullen komen. De race start om 12:45 uur lokale tijd, de eerste storm zou rond het middaguur over het circuit moeten razen. Afgaande op de weersvoorspellingen is de kans groot dat de race niet op de geplande tijd van start kan gaan. De Indy 500 kan namelijk niet worden verreden met regenval, dit is simpelweg te gevaarlijk.

Indy 500 weather
De weersvoorspelling om 9:30 uur lokale tijd, ruim drie uur voor de start, nadert de zware regenval de Speedway van Indianapolis.


Na de storm is de verwachting dat het tussen 14:30 uur en 18:00 uur lokale tijd (tussen 20:30 en 00:00 uur Nederlandse tijd) droog zal zijn. In essentie zouden alle 200 ronden binnen dit tijdswindow kunnen worden verreden. Als dit niet lukt, zal 101 het cruciale nummer worden. Na dit aantal ronden kan het resultaat officieel gemaakt worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS