Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

VIDEO: Rinus Veekay en echtgenote Carmen blij na Indy 500 kwalificatie loting + volledige loting

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 mei 2024 08:44

Rinus Veekay kon vannacht (Nederlandse tijd) zijn geluk niet op. Samen met zijn echtgenoot Carmen sprong de Hoofddorper een gat in de lucht toen hij als vierde geloot werd in de Indy 500 Qualification Draw. Over het algemeen is het goed om zo vroeg mogelijk te kwalificeren, aangezien het heilige asfalt in Indiana dan nog relatief koel is.

Rinus Veekay Indy 500 kwalificatie

In de kwalificatie loting werden de coureurs één voor één het podium opgeroepen. Veelal mochten de echtgenotes van de coureurs een fiche pakken met daarom een nummer. Het nummer dat hier op staat, betekent wanneer je de kwalificatie rijdt. Meestal is het asfalt aan het begin van de kwalificatie aanzienlijk koeler dan aan het einde, dit is voor de Firestone banden een voordeel.

Kyle Kirkwood mag het veld zaterdagavond aanvoeren. Scott McLaughlin en rookie Kyffin Simpson mogen de baan in rubberen voor Rinus Veekay. Romain Grosjean en Kyle Larson mogen na Veekay de baan op. Bekijk hieronder de volledige loting. Zie hier het volledige tijdschema voor de 108e Indy 500.

Indy 500 Qualifying Draw

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS