Formule 1

Helmut Marko kan zijn ogen niet geloven: "Mysterie hoe Leclerc zo snel was"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2020 09:15

SILVERSTONE - Max Verstappen werd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië zaterdag bijna verrast door Charles Leclerc. Verstappen werd derde, maar hield slechts ternauwernood de Monegask van Ferrari achter zich. De scuderia lijkt ineens terug te zijn. Red Bull-adviseur Helmut Marko begrijpt niet waar die snelheid ineens vandaan komt.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


In de eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2020 was Ferrari het team dat het meest teleurstelde. De motor is veel trager nu de truc van vorig seizoen niet meer gebruikt kan worden en met veel meer downforce op de auto worden de problemen alleen maar erger. Toch kwam Leclerc zaterdag in de buurt van Verstappen.

"Het is een mysterie waar Leclerc die snelheid vandaan haalt", zegt Marko tegen Auto Bild. Hij was sneller op het rechte stuk dan wij, maar dat lijkt alleen bij hem het geval te zijn. We hebben het niet gezien bij Sebastian Vettel. Leclerc verloor slechts tweetiende seconde op zijn beste tijd van 2019'', aldus Marko.

Vooral de vergelijking tussen Leclerc en Vettel is opmerkelijk. Hoe is het mogelijk dat de ene coureur een hogere topsnelheid kan halen dan de Red Bull Racing-auto's, waar de andere dat niet kan. In elk geval Marko drukt zijn twijfels hierover uit, hoewel het gat naar Mercedes hem meer zorgen zal moeten baren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS